Polismyndigheten söker It-jurist till IT-avdelningen, placering i Stockholm

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

02 juli 2021

Ansök senast

20 augusti 2021

Referensnummer

A382.441/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens It-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Vi bidrar till polisorganisationens förmåga att kontinuerligt och på ett rättssäkert sätt tillgodose hela Polismyndigheten och dess drygt 34 000 medarbetares behov av produkter och tjänster inom It, vilket är till nytta för användarna och medborgarna.

I dagsläget består It-avdelning av cirka 1 000 medarbetare som tillsammans sköter inköp, utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor och upphandlingar med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Jobba hos oss - it-avdelningen

Sektionen It-inköp, består av tre grupper och är en del av It-kansliet. Sektionen tillhandahåller bl.a. stöd i genomförandet av upphandlingar och inköp, hantering av externa leverantörer, samt juridiskt stöd och expertkompetens inom upphandlings- och avtalsjuridik samt tillhörande rättsområden. Sektionen har en drivande och proaktiv roll när det gäller att förse polisorganisationen med it- lösningar.

Arbetsbeskrivning

Till gruppen it-juridik, söker vi nu en jurist som brinner för it-avtal. It-juridik ger stöd till It-inköpsfunktionen samt till övriga enheter inom It-avdelningen. Hos oss på It-inköp får du möjlighet att arbeta med utmanande och intressanta upphandlings- och inköpsuppdrag i nära samarbete med den polisiära verksamheten.

 Arbetet innebär att ge löpande juridiskt stöd till övriga handläggare inom It-inköp samt i övrigt till It- avdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara stöd i It-upphandlingar och avrop/beställningar från befintliga avtal med fokus på avtalsrätt och It-rätt. Du kommer att få arbeta nära verksamheten och ha dagliga interna kontakter inom avdelningen. Utöver dessa arbetsuppgifter kommer du även hantera frågor om offentlig upphandling, offentlighet och sekretess samt allmän förvaltningsrätt.

 Vid behov kommer du att hålla interna utbildningar i olika juridiska frågor. Du förväntas även bidra till arbetet med It-inköpsorganisationens utvecklingsarbete. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

·         Upprättande och granskning av avtal, inklusive licensavtal

·         Delta i olika arbetsgrupper 

·         Göra rättsutredningar 

Vad kan vi erbjuda dig

·         Centrala lokaler på Kungsholmen

·         En friskvårdstimme per vecka

·         Friskvårdsbidrag

·         Ett gym i fastighetens egna lokaler

·         Möjlighet till stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter och ett                   självständigt ansvar

·         Möjlighet att bidra till ett viktigt samhällsuppdrag

·         Möjlighet till löpande kompetensutveckling

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

·         Juristexamen och minst två års relevant arbetslivserfarenhet av att ha             arbetat med It-avtal

·         God stilistisk förmåga 

·         Mycket god kunskap i engelska språket, både muntligt och skriftligt 

Meriterande

Det är meriterande om du har arbetat i offentlig sektor.

Personliga egenskaper 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett affärsmässigt tänk och drivs av att göra goda affärer. Du brinner för att bidra till samhällsnyttan. Som person är du förtroendeingivande och agerar med gott omdöme. Du bidrar till god stämning och har lätt för att samarbeta.

 Det är viktigt att du kan förmedla din juridiska sakkunskap på ett pedagogiskt sätt som är anpassat till den specifika mottagaren i verksamheten, du förväntas bl.a. föredra ärenden för It-avdelningens ledning. Du ska vara en mycket god skribent samt ha en god förmåga att hålla muntliga presentationer.

 Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är drivande och framåt, flexibel och har vana att arbeta såväl självständigt som i grupp. Som rådgivande jurist på It-juridik ska du vara lösningsorienterad och inspireras av att arbeta tillsammans med verksamheten för att gemensamt nå myndighetens utsatta It-mål. 

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta gruppchef Eva-Stina Nordell tfn: 010-563 44 72.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Marita Lindblom tfn: 070-347 50 36

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 ; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Tidsperiod: Vikariat som omfattar cirka 1-1½ år

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

 Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 20 augusti 2021. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se
Märk din ansökan med diarienummer: A382.441/2021  i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A382.441/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

 Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Sök jobbet

Ansök via e-post