Sambandsansvarig (polis) till Polisregion Syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

08 juli 2021

Ansök senast

20 augusti 2021

Referensnummer

A377.641/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en kommunikativ, strukturerad och lösningsfokuserad sambandsansvarig till Polisregion Syd. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som sambandsansvarig är du placerad i ledningsstödsgruppen vid Regionledningscentralen (RLC) som ansvarar för att leda den operativa ingripandeverksamheten i regionen. Vid RLC leds och planeras också större händelser i regionen utifrån en regional operativ lägesbild. Samverkan med andra myndigheter och organisationer är en viktig del i sektionens uppdrag.  Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är Polismyndighetens operativa enhet en bärande del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i hela myndigheten.

Ledningsstödsgruppen vid RLC Syd ansvarar för utbildning, samband och administration av regionledningscentralens operativa system. I gruppen ingår utöver sambandsansvariga bland annat systemadministratör för ledningssystemet Storm och administratör för Rakel. Som medarbetare i Ledningsstödsgruppen är man delaktig i och tar ansvar för delar av gruppens verksamhetsområde.

Arbetsbeskrivning

Som sambandsansvarig ska du vara delaktig i handläggningen av alla sambandsärenden i regionen. Att vara sambandsansvarig innebär bland annat att vara en länk mellan It-avdelningen och verksamheten i teknikfrågor samt regionens kontakt i sambandsfrågor gentemot NOA/NLC. Du agerar även som Polismyndighetens företrädare gentemot andra myndigheter och organisationer i regionen.

I rollen ingår att organisera och genomföra utbildningar i handhavande och taktiskt uppträdande med radio vid såväl RLC Syd som ute i aktuella polisområden. Du kommer att förväntas bidra till utvecklingsarbetet genom att löpande utvärdera och utveckla arbetsmetodiken i radiohallen samt öka förståelsen för teknik och metodik hos den yttre personalen. Sambandsansvarig medverkar vid upprättande av sambandsplaner/kommenderingar hos polisområden och berörda enheter samt samverkar med dessa gällande handläggning av sambandsfrågor.

I övrigt innebär rollen som sambandsansvarig att medverka och känna ansvar för Ledningsstödsgruppens arbete avseende radio, utbildning och administration. Som sambandansvarig ska du även kunna tjänstgöra som R6 i någon av våra regionala staber vilket innebär att du vid behov har beredskap för att kunna bistå verksamheten utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

Polisexamen
B-körkort
God datorvana
Godkänd Rakelanvändare
Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift
Mycket goda kunskaper i engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

Är godkänd Rakelinstruktör.
Har tidigare har verkat som instruktör inom annat område.
Har mycket god teknisk kunskap rörande Rakel och andra system i RLC-verksamheten.
Har erfarenhet av POLMAN
Är utbildad i operativ ledning och stab grund

Personliga egenskaper

Ditt arbete kommer att präglas av helhetssyn över verksamheten vilket kräver att du kan ha ett helikopterperspektiv och ha många bollar i luften. Eftersom arbetet som sambandsansvarig till viss del handlar om utbildning är det viktigt att du har god pedagogisk förmåga samt gärna ha erfarenhet av att ha verkat som instruktör. Ett grundläggande teknikintresse är också av vikt.

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Du måste ha ett gott omdöme, god självkännedom och god förmåga att kommunicera med såväl användare som verksamhetsföreträdare. Som person är du positiv och lösningsfokuserad, engagerad och strukturerad med förmåga att ta ett helhetsperspektiv över verksamheten. Du är utåtriktad och har en hög serviceanda. Dessutom är du noggrann, lojal mot fattade beslut och färdigställer det du påbörjat.  

Vi kommer i denna process att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Jonas Svärd, 0733-48 32 05 alt. jonas.svard@polisen.se (v.28-31)
Elisabeth Nilsson, 0703-676684 alt elisabeth.nilsson@polisen.se (v.32-34)

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Linda Eriksson, linda.eriksson3@polisen.se (v. 28-30)
Johanna Jarbo, johanna.jarbo@polisen.se (v.31-34)

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 144 14. 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Flextid
Omfattning: Heltid
Tjänstebenämning: Inspektör
Tillträde: Snarast (enligt överenskommelse)

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 20/8 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A377.641/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post