Sektionschef bedrägeri till regionala utredningssektionen, region Mitt

En bedrägerisektion ska bildas i regionen.Målet är att öka brottsuppklaringen genom att samla den specialistkompetens och erfarenhet som finns,men som idag är utspridd i regionen, och att arbeta efter en sammanhållen,effektiv metod och utredningsprocess.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län, Västmanlands län, Gävleborgs län

Utlyst

06 juli 2021

Ansök senast

12 augusti 2021

Referensnummer

A371.841/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Region Mitt omfattar Uppsala, Gävleborg och Västmanlands län och har drygt 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden och tre regionala enheter, däribland regionala Utredningsenheten.

Den regionala Utredningsenheten, RUE, består idag av fyra sektioner; Forensiska sektionen, Utredningssektionen, Sektionen för Aktionsgruppsverksamhet samt Regionalt It-brottscentrum.

En ny bedrägerisektion ska bildas i regionen. Målet är att öka brottsuppklaringen genom att samla den specialistkompetens och erfarenhet som finns, men som idag är utspridd i regionen, och att arbeta efter en sammanhållen, effektiv metod och utredningsprocess.

Bedrägerisektionen kommer inledningsvis att bestå av 6 grupper och ha ca 65 medarbetare.

Medarbetare och gruppchefer kommer att finns placerade i hela regionen vilket ger en närhet till samtliga PO och LPO-områden.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som chef för den nya bedrägerisektionen inom RUE 

Som chef för Sektionen rapporterar du till Enhetschefen för den regionala utredningsenheten samt ingår i Enhetens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom området bedrägeri och dess resultat. Som Sektionschef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. 

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

 • polisexamen
 • ett par års aktuell erfarenhet av att driva och leda tillsammans med andra chefer
 • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbeten
 • ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum
 • erfarenhet av utredningsverksamheten

Vi ser det som meriterande om du utöver detta har:

 • minst ett års erfarenhet av att driva och leda genom andra chefer eller arbetsledare
 • erfarenhet av arbete på Polisområde/Lokalpolisområde
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
 • erfarenhet av FU-ledning
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • chefs-och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

Det är viktigt för oss att du som söker står för ett ledarskap där du med energi, drivkraft och förmåga till likabehandling är ett föredome för dina medarbetare. Du ser till medborgarnyttan och sätter alltid polisens övergripande uppdrag främst.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna här 

Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Enhetschef Torbjörn Nilsson, torbjorn.nilsson@polisen.se, tel. 070-895 19 60.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Maria Uebel,
maria.uebel@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Mitt, Seko polisen Mitt, Saco-s region Mitt samt ST region Mitt. Samtliga nås via växelnr 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering: Uppsala

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 12 augusti 2021 via e-post till jobb.chef@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A371.841/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

I din ansökan vill vi att du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 augusti!

Sök jobbet

Ansök via e-post