Utredningssektionen söker utredare- Återanställning av poliser till Polisområde Norrbotten

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu dig som tidigare arbetat som polis i Sverige, men inte längre är anställd och är intresserad av att komma tillbaka för att bidra till Polismyndighetens uppdrag.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

20 juli 2021

Ansök senast

23 augusti 2021

Referensnummer

C60082/2021 ,C60084/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Inom Polismyndigheten arbetar nästan 34 000 medarbetare, varav cirka 21 000 är poliser. Polisen är Sveriges största myndighet och är indelad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar och rikspolischefens kansli.

Region Nord har drygt 2200 anställda vilka är fördelade i fyra polisområden, tre regionala enheter och ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Utredningssektionen i Norrbotten består av sex grupper; Spaningsgruppen, Grova Brott, Brott i Nära relation, Bedrägeri, Utredningsjour 1 (jourhavande fu-ledare och brottssamordning) samt Utredningsjour 2 (stationsbefäl och arrestantvakter). Utredningssektionen ansvarar för utredningar inom resp. grupps sakområde samt för att säkerställa att Polisområdets stationsbefäl- och jourhavande fu-ledare funktionerna bemannas. Därutöver ansvarar Utredningssektionen för kvalificerat  personspaningsarbete och brottssamordning.

Utredningssektionen har ansvar över hela Polisområdet och resor inom länet förekommer regelbundet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av en återanställning som polis och vill bidra med din kunskap och kompetens inom något av följande områden:

Utredare Brott i Nära relation

Som utredare i gruppen brott i nära relation arbetar du i huvudsak med åklagarledda förundersökningar där brott mot vuxna och barn utreds. Du har nära samarbete med utredningssektionens andra grupper, krimjouren  lokalpolisområden inom polisområdet, regionala enheter som RC3 samt Åklagarmyndigheten. Du planerar och genomför förhör samt andra förekommande utredningsåtgärder utifrån förundersökningsledarens direktiv. Du kommer även arbeta med förundersökningar där våld mot hot mellan närstående, såväl parrelation som inom andra familj-och släktrelationer, utreds. Utredningar av sexualbrottsärenden med både känd och okänd gärningsman förekommer också. Brottsutvecklingen inom området ställer också krav på flexibilitet och förmåga ta till sig ny teknik och ny lagstiftning.

Du kommer att arbeta med att inhämta information, analysera och sammanställa material, hålla förhör och föredra ärenden för förundersökningsledaren så denne kan fatta rättsäkra beslut.

Ansökan till brott i nära här!(  C60082/2021 )

Utredare bedrägerigruppen

Som utredare för bedrägerigruppen arbetar du med utredning av ekonomisk brottslighet i såväl polisledda samt åklagarledda brottsutredningar. Du har nära samarbete med utredningssektionens andra grupper, lokalpolisområden inom polisområdet, det regionala bedrägericentret samt Åklagarmyndigheter. Du planerar och genomför förhör samt andra förekommande utredningsåtgärder utifrån förundersökningsledarens direktiv. Ärenden är ofta både omfattande och komplexa. Utvecklingen inom det aktuella brottsområdet är under ständig förändring som går väldigt fort, vilket ställer stora krav på ständig uppdatering och kompetensutveckling.

Ansökan till  bedrägerigruppen här!( C60084/2021)

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Arbetat som polis i Sverige med erfarenhet av brottsförebyggande/ingripande verksamhet och/eller utredningsverksamhet inom polismyndigheten under minst ett år (aspiranttjänstgöring ej inräknad)
  • Har förvärvat dig erfarenheter från verksamheter utanför polismyndigheten som är relevant för respektive tjänst
  • God kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet (det bör inte ha gått mer än 5-7 år sedan anställningen avslutades)
  • Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska
  • Erfarenhet av dator som arbetsredskap i ditt dagliga arbete
  • Giltigt B-körkort

 Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av brottsutredningar eller liknande erfarenhet som är relevant för tjänsten
  • Erfarenhet av arbete med barn och/eller ungdomar
  • Ekonomisk utbildning och/eller kompetens av tex bokföring, redovisningsassistent eller liknande.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är engagerad i ditt arbete, tar stort ansvar för din uppgift och har ett flexibelt förhållningsätt. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du som person är lyhörd och serviceinriktad med en god kommunikativ förmåga. Du är ansvarstagande och trivs med att jobba på självständigt och i ett team. Då det händer mycket i vår verksamhet behöver du ha förmågan att växla tempo vid behov samt kunna sammanställa information på ett strukturerat sätt.

Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas betydelse. Vidare kommer en internkontroll att genomföras på alla sökande kandidater.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten vänligen kontakta:

Karin Markaberg sektionschef, 010-5684022. Karin.markaberg@polisen.se eller Klara Dahlström, 0738425750,  klara.dahlstrom@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för Polisförbundet, SACO, ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

För att söka den funktion du är intresserad av följer du länken under respektive funktionsbeskrivning.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult camilla.dahlgren@polisen.se 

Placeringsort: Ort beroende på sökt funktion samt önskemål

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

 PR

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23/8. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!