Just nu har Polismyndigheten problem med utskrifter vilket gör att försändelser kan bli fördröjda.

Junior systemutvecklare till polisens GIS-grupp, placering i Stockholm eller Norrköping

Vi söker nu systemutvecklare som vill bidra till att utveckla polisens förmågor inom GIS-området, hos oss kommer du kunna gå hem från arbetet varje dag och känna att det du har gjort har varit meningsfullt, så tveka inte att söka!

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län, Östergötlands län

Utlyst

08 juni 2021

Ansök senast

28 juni 2021

Referensnummer

A338.876/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Vi söker nu systemutvecklare som vill bidra till att utveckla polisens förmågor inom GIS-området.

GIS-gruppen

GIS-gruppen ansvarar för all utveckling och implementering av kartor och kartprodukter inom polisen. Detta är en central och nationell funktion där mycket fokus ligger på att kunna ta fram nya förmågor som navigation, visualisering, analys och databearbetningar av geografisk information med andra system, både via mobilen, webben och desktop. För att lyckas med detta arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten.

Polismyndighetens IT-organisation är stor, vilket ställer höga krav på förmågan att samarbeta och samverka med olika inriktningar inom avdelningen. Du kommer vara en del av ett team som arbetar agilt och löpande levererar nytta för verksamheten. Vi är ett självorganiserande team, där du erbjuds stora möjligheter att påverka vår arbetsvardag samt val av arbetssätt och teknikval.

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare hos oss arbetar du i ett engagerat och tvärfunktionellt team med bl.a. kompetenser inom produktutveckling, systemutveckling och uppdragsledning. Vi har inom teamet produktspecialistkompetens inom ArcGIS-plattformen och systemutvecklarkompetens för både mobila applikationer och webbapplikationer. Teamet har ett helhetsansvar för nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av alla produkter, applikationer och system inom Polismyndigheten med koppling till GIS. Kartor och GIS-applikationer behövs överallt inom Polismyndigheten och våra lösningar används dagligen inom utredning, underrättelse och operativ verksamhet.

En vanlig dag som systemutvecklare i vårt team kan bl.a. innebära att;

 • Medverka vid workshops med verksamheten kring ny funktionalitet
 • Utveckla och vidareutveckla systemintegrationer och nya applikationer
 • Uppdatera sig själv i systemutveckling och GIS genom att ta del av senaste trenderna inom respektive område genom självstudier, kurser och konferenser
 • Samarbeta med andra i teamet kring integration och systemutveckling
 • Lära sig hur underrättelse, utredning och operativ verksamhet använder sig av våra applikationer och lösningar med både mobil, desktop och webb

Vi har slutanvändarnas upplevelse i fokus och utveckling sker utifrån verksamhetens behov, det är därför viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har, varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i polisverksamheten. Rollen innebär även bred samverkan med andra grupperingar inom IT-avdelningen samt med användare ute i verksamheten där mycket kompetens finns. Systemutvecklaren har en viktig roll i designen och användargränssnittet av hur lösningen kommer se ut för slutanvändarna, där enkelhet, snabbhet, säkerhet, funktionalitet och syfte är viktiga delar i användarupplevelsen. Kartor är visuella och genom att kombinera det visuella med viktig information får man en kraftfull lösning för bra beslutsstöd inom verksamheten.

Teamet står nu inför en spännande tid där vi ser att behovet av GIS-förmågor inom myndigheten stadigt ökar och vi har många spännande uppdrag som stundar, bl.a. arbete med att integrera våra produkter gentemot polisens utredningssystem och ledningscentralsystem, samt att vidareutveckla våra förmågor kring realtidsinformation, lägesbildsuppfattning, automatiserade informationsprocesser (AI/Maskininlärning) och mobila GIS-förmågor.

Det är givetvis meriterande till denna roll ifall man har kunskaper kring GIS och känner till vad Geografiska Informationssystem kan göra, men det är inte ett krav för att söka. Vi söker dig som drivs av att utveckla högkvalitativa lösningar som är tekniskt enkla att underhålla samtidigt som de är logiska och enkla så att användarna snabbt kan komma igång och använda dem. Därtill värdesätter vi en vilja till att utvecklas, lära sig nya teknologier, ta till sig nya trender samt ett intresse för sin profession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt examen från relevant YH-utbildning, gärna med inriktning mot Java, eller att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av systemutveckling och programmering, företrädesvis inom Java eller liknande objektorienterat programmeringsspråk

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

 • Ett eller något års relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling är givetvis meriterande, men inte ett krav för att söka tjänsten

Något/några av följande erfarenheter/kunskaper är i övrigt meriterande:

 • Kunskaper om GIS-produkter
 • Erfarenhet av webbutveckling med JavaScript
 • Erfarenhet eller kunskaper av mobil apputveckling, förträdesvis mot iOS
 • Erfarenhet och/eller kunskaper kring agila arbetsmetoder

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi söker dig som har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och ansvarstagande samt noggrann och har förmåga att se till helheten.
Vi ser vidare att du tycker om att lära dig nya saker och gärna delar med dig av vad du kan till andra, samt att du har en god samarbetsförmåga, är en god kommunikatör och har förmåga att ge förslag på lösningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta produktägare och gruppchef Gabriel Sahin, gabriel.sahin@polisen.se , tfn 072-454 1078

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se   

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen alternativt Norrköping

I din ansökan önskar vi att du noterar ifall du söker placering i Stockholm eller Norrköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: 28 juni 2021. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se och märk din ansökan med diarienummer: A338.876/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A338.876/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post