Chef till Lokalpolisområde Norra Västmanland

Är du redo för förändring och en större utmaning? Är du en modern förändringsledare, med blick för samordning och helheten? Välkommen att ta plats i ett strategiskt ledningsteam i Polisområde Västmanland, där du kan göra skillnad varje dag.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Västmanlands län

Utlyst

04 juni 2021

Ansök senast

21 juni 2021

Referensnummer

A311.039/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Mitt har ca 2300 anställda och består av Gävleborgs län, Uppsala län och Västmanlands län. Huvudort för regionen är Uppsala. Regionen är indelad i tre polisområden och åtta lokalpolisområden samt ett kansli som leder direkt under regionpolischefen. 

Polisområde Västmanland består av ett områdeskansli, en utredningssektion och tre lokalpolisområden; Västerås, Västra Mälardalen och Norra Västmanland. 

Lokalpolisområdet Norra Västmanland består av kommunerna Fagersta, Norberg, Sala, Skinnskatteberg och Surahammar. I lokalpolisområdet utgår man från två orter, Fagersta och Sala.

Arbetsbeskrivning

Som lokalpolisområdeschef arbetar du i polisområdets strategiska ledningsgrupp med särskilt ansvar för lokalpolisområde Norra Västmanland. Som lokalpolisområdeschef rapporterar du direkt till polisområdeschefen. I ledningsgruppen arbetar vi tillsammans för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete. Ditt uppdrag blir att, i nära samverkan med verksamheten, fortsätta utveckla lokalpolisområde Norra Västmanland och därigenom bidra till utvecklingen av svensk polis. 

Tillsammans med dina gruppchefer leder du och utvecklar lokalpolisområdets verksamhet enligt Polismyndighetens visioner och mål. I polisområdets uppdrag är det brottsförebyggande arbetet och fortsatt satsning gällande särskilt utsatta brottsoffer i fokus. Som lokalpolisområdeschef leder du och ansvarar för verksamheterna BF-IGV, utredning och stöd/service. Du har ett tydligt uppdrag att utveckla kontakten med medborgarna och att bli mer tillgänglig i lokalsamhället. I det arbetet ingår att stärka den lokala samverkan med kommuner och andra aktörer. Utifrån den lokala problembilden ska ni tillsammans sätta lokala mål och formulera publika medborgarlöften. 

Vi söker dig som har fokus på samarbete, gemenskap och prestigelöshet. Du står för ett medarbetardrivet ledarskap och vill utveckla och leda verksamheten tillsammans med chefen för polisområdet och övriga kollegor i Polisområde Norra Västmanland. 

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

 • minst ett års aktuell erfarenhet (de senaste fem åren) av att driva och leda genom och tillsammans med andra chefer, alternativ att du genomfört Polismyndighetens Chefsförsörjningsprogram mot indirekt nivå vid tillträdesdagen
 • ett par års aktuell erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda större förändrings- och utvecklingsarbeten
 • ingått i ledningsgrupp
 • polisexamen 

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har: 

 • chefs- och ledarskapsutbildning på indirekt och eller strategisk nivå
 • gedigen erfarenhet av brottsförebyggande, utrednings och ingripandeverksamhet
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen 

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar förmågor inom följande: 

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation 

Du kan läsa mer om ledarkriterierna i följande länk https://bit.ly/3gJM38y . Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef Linda Hedmark,
tel 0768 – 42 89 02.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Lena Köhlin,
tel 0730 – 74 02 35.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Ulrica Alden, telefon 0730 - 290 453

ST, Linnéa Hjelm, telefon 010 – 567 54 95

SEKO, Anders Sandqvist, telefon 0703 – 65 96 07

Saco-S, Maria Forsgren, telefon 010 - 567 68 96

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning.
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning (gäller sökande som ej har pågående tillsvidareanställning inom Polismyndigheten).
 • Geografisk placering Sala eller Fagersta
 • Förtroendearbetstid

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Ansökan skickas till jobb.chef@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref nr A311.039/2021 i mailets ärendemening.

Notera - I din ansökan vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du hör av dig till ansvarig HR-konsult alternativt skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A311.039/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din intresseanmälan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 21 juni 2021.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post