Polismyndigheten söker medarbetare (polis) till anti-UAS-verksamheten vid Nationella operativa avdelningen

Noas anti-UAS-grupp är organiserad under sektionen för Polisflyget. Gruppen är lokaliserad på Sörentorp, Solna och har ett nationellt uppdrag. Som medarbetare i gruppen får du vara med och utveckla Noas och svensk polis anti-UAS-förmåga.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

22 juni 2021

Ansök senast

22 augusti 2021

Referensnummer

A364.788/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser. Vi är cirka 1 900 medarbetare som verkar på ett flertal orter i hela landet.

Noas anti-UAS-grupp är organiserad under sektionen för Polisflyget. Gruppen är lokaliserad på Sörentorp, Solna och har ett nationellt uppdrag. Gruppen är en relativt ny förmåga på Noa vilket innebär att du som antas får vara med och utveckla Noas och svensk polis anti-UAS-förmåga.

Arbetsbeskrivning

Som medlem i anti-UAS-gruppen kommer du att arbeta med både operativa uppdrag och verksamhetsutveckling. Arbetet kännetecknas av ett stort inslag av eget ansvarstagande och du kommer att få vara med och utveckla verksamheten både vad gäller metoder, taktik och teknik. Det tekniska intresset och kompetensen är tungt vägande förutsättningar för att lösa uppdraget.

De vanligast förekommande arbetsuppgifterna är:

 • Insatser tillsammans med övriga operativa enheter inom Noa
 • Stödja nationellt i samverkan med olika uppdragsgivare
 • Utveckla anti-UAS-verksamheten samt din egna operativa förmåga
 • Bidra med säkerhet vid Allmänna sammankomster och Offentliga tillställningar
 • Delta i insatser som syftar till att avslöja antagonistisk drönar-verksamhet

Det operativa arbetet ställer krav på att du kan arbetat koncentrerat under längre tidsperioder och klarar av att bilda en lägesuppfattning baserad på teknisk information. Vardagen innebär att du kan tvingas på kort tidshorisont leverera vad som efterfrågas oavsett var i landet behovet finns. Tjänsten innebär att du kan tvingas arbeta på hög höjd och vara införstådd med, och positivt inställd till, att uppdraget innebär att man kommer att bli inkallad till tjänstgöring vid såväl akuta händelser som planerade insatser.

Som anti-UAS operatör på Noa kommer du genomgå en riktad utbildning för tjänsten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har/är:

 • polisexamen
 • datorvana och ett stort teknikintresse
 • god kondition
 • trygg på höga höjder
 • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • erfarenheter inom telekrigsområdet, UAS eller anti-UAS
 • teknisk/naturvetenskaplig högskoleutbildning
 • erfarenhet av att verka i rollen som instruktör
 • erfarenhet av att hantera datorgränssnitt med stora informationsflöden

Som en del i urvalsprocessen kommer fysiska tester att genomföras.

Personliga egenskaper

Då arbetsuppgifterna ställer höga krav på dig som person kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet kräver att du har ett gott omdöme och god analytisk förmåga för att kunna planera, förbereda och genomföra uppdraget självständigt. Du ska ha förmågan att kunna fatta beslut, ibland baserat på begränsad information. Eftersom anti-UAS är en förhållandevis liten grupp är vi beroende av att alla medarbetare är med och verkar för att utveckla och förbättra sektionen. Vi ser gärna att du är kommunikativ och van att samarbeta med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Dick Johansson, 0708-951 189 eller Per-Anders Lindahl 010-56 416 13.
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult Lina Karlsson, 010-56 416 53

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Solna, Sörentorp
Arbetstid: Veckoplanerad. Beredskap och resor kan förekomma
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 22 augusti 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A364.788/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr xx/x via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post