Operativ analytiker till Sektionen för aktionsgruppsverksamhet - AGN, Noa

Vi söker en operativ analytiker till Sektionen för aktionsgruppsverksamhet - AGN. Hos oss kommer du få erfarenheter för livet och bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

11 juni 2021

Ansök senast

25 juni 2021

Referensnummer

A333.924/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen har ca 1900 anställda. Avdelningen består av sju enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen. Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Nationella operativa avdelningen är även Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gränskontrollbyrå Frontex.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande.

Sektionen för aktionsgruppsverksamhet, ansvarar för den myndighetsgemensamma särskilda satsningen mot organiserad brottslighet på Noa. Sektionen har anställda i funktionerna ledning, utredare, spanare, finansiella utredare, analytiker och administratörer. I samverkan med andra myndigheter genomför sektionen insatser som beslutats av Operativa rådet. Vanligen sker arbetet i insatsform vilket ställer krav på hög samarbetsförmåga inom den egna sektionen samt med externa samarbetspartners.

Arbetsbeskrivning

Du kommer självständigt att arbeta som operativ analytiker i förundersökningar främst gällande spaningsärenden för att därefter följa med ärendet under utredningsfasen. Tillsammans med befintligt spaningsstöd ansvarar du för att information inhämtas, struktureras och bearbetas, genomför kvalificerade operativa och tekniska analyser av stora informationsmängder. Utifrån sammanställd information tar du fram rekommendationer för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning som stöd för spanings- och utredningsledningens inriktning.

Du kommer att placeras vid Utredningsenheten på Noa, men blir en del av en nationell resurs. Detta kan komma att medföra tjänstgöring i andra regioner i landet. Även resor utanför Sverige kan förekomma.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning/KY-utb/polisexamen
 • Yrkesmässig erfarenhet av analytiskt arbete,
  företrädesvis genom hela processkedjan i en utredning
 • Goda kunskaper om, analysprogram och informationssystem
 • God vana av arbete med Analyst´s Notebook
 • Redovisningsbar skicklighet, eller god vana i Excel
 • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska
 • Goda kunskaper i talad engelska, motsvarande B2-nivå

 

Meriterande

 • Erfarenhet av utredningsarbete vid brottsbekämpande myndighet
 • Erfarenhet av analys med tillhörande redovisning/visualisering i såväl underrättelse- och utredningsfas
 • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel: HÖK/HAK/HRA/HDA
 • Erfarenhet av att processa och sammanställa stora mängder information
 • Erfarenhet av att hålla presentationer och föredragningar                                                                    

Personliga egenskaper
Du är en ödmjuk och nyfiken person med mycket god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Vidare är du en engagerad person som känner ansvar för att driva arbetet framåt. Du måste ha en god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag. Du behöver även vara van vid eller bekväm med att hantera ansvar under hög arbetsbelastning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef:
Michael Palmqvist, 010-56 310 40

HR-konsult:
Martin, 073-050 20 77

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask
tfn 010-563 87 10

SACO, Anna Owens
tfn 010-563 48 81

SEKO, Karna Tillheden
tfn 073-249 04 22

ST, Johan Gertz
tfn 010-567 70 92

Övrig information

Anställningsform:             
Tillsvidare, 6 mån provanställning(om extern)

Arbetsort:                          
Stockholm

Arbetstidsförläggning:      
Veckoplanering 40/h

Tillträde:                           
Oktober

Funktion:                           
Operativ analytiker

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till
jobb.noa@polisen.se senast den 25 juni 2021.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Märk din ansökan med ”A333.924/2021” i mailets ärendemening.

 
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ”A333.924/2021” via papperspost till adressen:

Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post