Registrator till rättsavdelningen med placering på informationsförvaltningen i Umeå

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Västerbottens län

Utlyst

03 juni 2021

Ansök senast

23 juni 2021

Referensnummer

A316.706/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Registrator till vår avdelning som är strukturerad, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. 

Polismyndighetens rättsavdelning består av ca 700 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner inom Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, ansvara för Polismyndighetens författningssamling och andra styrdokument till att samordna ärenden om utlämnade av allmänna handlingar och ansvara för personuppgiftsbehandling.

Den breda variationen av arbetsuppgifter gör rättsavdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats. Vissa uppgifter är mycket verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med andra avdelningar inom Polismyndigheten. 

Vid rättsenhet Nord arbetar för närvarande sammanlagt sex grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning.  Det är inom Informationsförvaltningen som registratur- och arkivfunktioner ingår. Det geografiska ansvarsområdet omfattar de fyra nordligaste länen. Placering kommer att vara i Umeå. Resor i tjänsten kan förekomma.

Arbetsbeskrivning

Informationsförvaltning innebär ett ansvar för att styra, utveckla och följa upp verksamheten inom registratur, arkivfrågor och e-tjänster.

Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar. Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring och är van vid digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem. Som registrator bedömer och hanterar du allmänna handlingar i enlighet med regelverket och interna bestämmelser. I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt med hjälp av din pedagogiska förmåga informera och utbilda medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

 • Hantera och fördela inkommande post/e-post
 • Diarieföra handlingar
 • Söka fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten
 • Stödja medarbetare internt
 • Tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
 • Informera och utbilda medarbetare i diarieföring i allmänna diariet

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Gymnasieexamen
 • Relevant utbildning som registratorsutbildning eller förvärvade arbetslivserfarenheter som registrator
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • God vana i Officepaketet och MS Outlook

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Minst 2 års erfarenhet i rollen som registrator de senaste 5 åren
 • Tidigare erfarenhet av registratorsarbete/administration inom offentlig förvaltning
 • God erfarenhet av elektroniskt ärende- och dokumenthanteringssystem
 • Kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionens ansvarsområden
 • Övriga språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Erfarenhet och/eller intresse av att göra presentationer/hålla utbildning för grupp
 • B-körkort

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, ansvarstagande, serviceinriktad och lösningsfokuserad. Du är van och kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har god samarbetsförmåga.  Du bör vara stresstålig och flexibel och kunna hantera ett flertal parallella arbetsuppgifter/processer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Susanne Bäcklund, susanne.backlund@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Magnus Söderberg, magnus-c.soderberg@polisen.se  

Fackliga företrädare

Saco-S Avdelningarna, saco-s.avdelningarna@polisen.se                               

ST vid Nationella avdelningarna, st.nationella-avdelningarna@polisen.se     

Seko Polisen, sekopolisen@polisen.se                                                       

OFR/P Sofia Ask, sofia.ask@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Umeå

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 23 juni 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A316.706/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post