Gruppchef till Jourutredningssektionen, polisområde Stockholm Syd

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

07 juni 2021

Ansök senast

21 juni 2021

Referensnummer

C57420/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

 

Om Arbetsplatsen

På Joursektionen i Sveriges största polisområde har vi som mål att arbeta aktivt, professionellt och med en hög grad av servicekänsla i sektionens alla olika delar. Tillsammans arbetar vi framåtsträvande för att ständigt förbättra vår verksamhet och arbetsmiljö för att bli Sveriges ledande och mest attraktiva joursektion. Vi söker nu dig som vill vara med att bidra i vår pågående förändring, och att uppnå det målet i egenskap av chef för en jourgrupp (personal grupp i jourmiljö), med grundplacering i Västberga.

Joursektionens huvuduppdrag är att hantera de initiala utredningsåtgärderna i ärendeprocessen. Det innebär FU-ledning, arrestverksamhet, utredning, ärendesamordning, brottssamordning och handräckning men även beslutsfattande i myndighetsärenden.

Arbetet sker dygnet runt årets alla dagar. Polisområdets joursektion är fördelad över tre polisstationer med arrester, vilka är i Flemingsberg, Västberga och Södertälje.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för jourutredningssektionen

Som gruppchef på Joursektionen har du personalansvar för en grupp där en del av din tid arbetar du operativt i verksamheten och i sektionens dagliga styrning. Du kommer arbetsleda personal i inre och ibland även yttre tjänst. Det är viktigt att du är flexibel, stresstålig och mycket bra på att prioritera då arbetsbelastningen varierar och sektionen behöver vara följsam efter aktuell lägesbild.

Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

 

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

 

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde som FU-ledning
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • slutförd svensk polisexamen
 • FU-ledarutbildning 

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
 • ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

 

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation 

Läs mer om ledarkriterierna här

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering Västberga
 • Arbetstidsförläggningen är veckoplanerad (VP 5:2)

 

 

Kontaktpersoner

Vid frågor kontakta Eva Holmen, HR-konsult, på tfn 072-2219583 alternativt rekryterande chef Sofie Roxell på tfn 073-3772982 eller Pär Lundqvist på tfn 073-3517 035

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning: Detta är en tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning. Placering vid Västberga.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV senast den 21/6 2021.

Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg