Just nu har Polismyndigheten problem med utskrifter vilket gör att försändelser kan bli fördröjda.

Säkerhetshandläggare, Region Väst

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Säkerhetshandläggare till vårt team som ansvarar för det operativa- och strategiska säkerhetsarbetet inom regionen.

Organisation

Säkerhetsavdelningen

Län

Västra Götalands län

Utlyst

11 juni 2021

Ansök senast

02 juli 2021

Referensnummer

A333.808/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, Region Väst har ca 5300 anställda. Den regionala säkerhetsenheten ingår i den nationella Säkerhetsavdelningen och ansvarar bl.a. för säkerhetsskydd, medarbetarskydd och informationssäkerhet.  Vi söker nu dig som vill arbeta som säkerhetshandläggare med fokus på säkerhetsskyddsanalys, personalsäkerhet och säkerhetsskyddade upphandlingar. Organisatoriskt tillhör gruppen den nationella säkerhetsavdelningen och som säkerhetshandläggare är du direkt underställd den regionala säkerhetschefen. 

Säkerhetsavdelningen uppdrag innefattar att hantera och utreda uppkomna säkerhetshändelser, åtgärda säkerhetsbrister och förebygga hot/risker. Här får du möjlighet att utvecklas i en dynamisk och händelserik miljö, där det förebyggande och systematiska säkerhetsarbete är prioriterat inom myndigheten.  Säkerhetsarbetet omfattar både operativa - och strategiska frågor.

Placeringsort: Göteborg

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare kommer du att arbeta med frågor som hanteras inom verksamhetsskyddet och säkerhetsskyddet. Du kommer att arbeta med:

• skydd av medarbetare, skydd av egendom och skydd av information
• säkerhetsskydd
• riskhantering
• hantering av incidenter samt stöd i samband med rekrytering och upphandling
• risk - och sårbarhetsanalyser samt säkerhetsanalyser vid t ex ny- och ombyggnation
• att genomföra interna utbildningar i säkerhetsfrågor
• att representera säkerhetsavdelningen inom polisregionen och kan komma att få delta i nationella projekt inom Polismyndigheten

Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

• har en polisutbildning och/eller akademisk utbildning som bedöms likvärdig
• har minst 5- års erfarenhet av kvalificerat säkerhetsarbete
• innehar B- körkort
• har mycket goda kunskaper i svenska, i tal såväl som i skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

• är förtrogen med lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet
• tidigare har arbetat med säkerhetsskyddsanalys, SUA, säkerhetsutredningar och personalsäkerhet
• tidigare har haft liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning/statlig myndighet
• har flerårig dokumenterad erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete

När det gäller personliga egenskaper ser vi gärna en person med stort driv, initiativrik och med en väl utvecklad förmåga att parallellt både hantera operativa och strategiska frågor.
Som säkerhetshandläggare i Polismyndigheten krävs god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån denna göra urval och prioriteringar. Du kan självständigt driva processer och ta initiativ, har hög integritet och förmåga att på ett betryggande sätt hantera en större mängd skyddsvärd information. För att lyckas i rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga och kan utbilda och skapa förståelse för polisens säkerhetsarbete på flera olika nivåer. Vidare har du lätt för att samarbeta och är flexibel.

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på hög stresstålighet och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.

Vi ser därför att du:
• är pålitlig
• har prioriteringsförmåga
• har hög integritet och personlig mognad
• har god kommunikativ förmåga
• är bra på att samarbeta och samverka

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Petter Markhede, 010- 565 01 01

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Cecilia Frisell, tfn 072-228 74 34

Fackliga företrädare

Saco-S: Fredrik Bergh, telefon 010 563 91 37
Polisförbundet: Sofia Ask, telefon 010 563 87 10
ST: Johan Gertz, telefon 010 567 70 92
Seko Polisen: Karna Tillheden, telefon 010 561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse (el annat).
Funktion: Säkerhetsavdelningen Region Väst

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.na@polisen.se senast den 2 juli 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A333.808/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A333.808/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post