Återanställning av poliser till Stockholms och Gotlands län

Är du redo för en större uppgift igen? Vi söker dig som tidigare arbetat som polis i Sverige och har ett stort intresse av att komma tillbaka för att bidra till Polismyndighetens uppdrag.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län, Gotlands län

Utlyst

17 maj 2021

Ansök senast

16 augusti 2021

Referensnummer

C55649/2021, C55654/2021, C55656/2021, C55665/2021, C55666/2021, C55669/2021, C55671/2021, C55672/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten arbetar intensivt med att bli en allt mer attraktiv arbetsplats, och många ansträngningar görs just nu för att såväl attrahera som behålla nya och gamla medarbetare. Som återvändare hoppas och tror vi att du kommer att märka en stor skillnad där såväl lönefrågor som medarbetarskydd har fått ett större genomslag. Polismyndigheten i region Stockholm arbetar aktivt för återanställning av tidigare anställda poliser som behövs till en rad olika funktioner inom framförallt kärnverksamheten. Vi ser mer än gärna att du, med dina nyförvärvade erfarenheter och kunskaper av någon verksamhet utanför Polismyndigheten, kommer tillbaka till oss.

Polismyndigheten i region Stockholm verkar i en av Europas snabbast växande huvudstäder. Regionen är dock inte bara storstad utan här finns även landsbygd, en skärgård med 30 000 öar och Gotland som har sina särskilda behov och utmaningar. Vi är en av Polismyndighetens sju regioner och geografiskt är regionen indelad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland. Utöver det finns ett regionkansli och fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten. Vi växer ständigt och är nu ca 7 500 anställda inom regionen, av dessa är ca 5 100 poliser.

Arbetsbeskrivning

Analytiker (C55649/2021)
Som analytiker arbetar du med operativ och strategisk analys genom att inhämta, bearbeta och analysera information. I arbetet kan det även ingå att göra hot- och riskbedömningar. Som analytiker kan du också arbeta med att analysera, dokumentera och detaljera verksamhets- och systemkrav. Vidare kan du bearbeta, analysera och delge information inom underrättelseverksamheten, även omvärldsanalys.
Ansök till analytiker här

Gränspolis (C55654/2021)
Som gränspolis arbetar du inom gränskontrollverksamheten på regional nivå. Du arbetar med gränskontroll och utredningar av ärenden såsom nekad inresa, avvisning, overstay, förvar samt brottsutredningar och dess tvångsmedel.
Ansök till gränspolis här

Polis Hundförare (C55656/2021)
Som polis hundförare har du genomgått och godkänts vid den polisiära hundförarutbildningen. 
Ansök till polis hundförare här

Polis lokalpolisområde (C55665/2021)
Som polis lokalpolisområde arbetar du, företrädesvis i yttre tjänst, med inriktning mot förebyggande, trygghetsskapande arbete och/eller ingripandeberedskap. Funktionen inkluderar arbete mot ungdomsbrottslighet och arbete med stöd till brottsoffer.
Ansök till polis lokalpolisområde här

Spanare (C55666/2021)
Som spanare arbetar du med huvudsakligen med underrättelseledd spaning i brottsförebyggande eller brottsutredande syfte och informationsinhämtning för att stödja pågående förundersökningar.
Ansök till spanare här

Trafikpolis (C55669/2021)
Som trafikpolis arbetar du i yttre tjänst på regional nivå med huvudsaklig inriktning mot trafiksäkerhetsarbete och yrkestrafik.
Ansök till trafikpolis här

Utredare (C55671/2021)
Som utredare arbetar du med brottsutredningsarbete. Arbetsuppgifterna inkluderar att förbereda och genomföra förhör, föredragning av ärenden och redovisning av brottsutredningar. Det finns flera olika inriktningar såsom mot bedrägeri, brott i nära relation, finans, grova brott, ungdom m.m.
Ansök till utredare här

Övrig funktion (C55672/2021)
Är du intresserad av att arbeta i någon annan funktion än ovanstående? Skriv i din ansökan vilken funktion det gäller så ser vi över behovet. 
Ansök till övrig funktion här!

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • polisexamen med godkänd aspirantutbildning
 • arbetat som polis i Sverige med erfarenhet av brottsförebyggande/ingripandeverksamhet och/eller utredningsverksamhet inom Polismyndigheten under minst ett år (aspiranttjänstgöring innefattas inte)
 • god kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • giltigt B-körkort
   

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • en utbildning, utöver din polisexamen, som är relevant för funktionen du söker
 • minst ett års erfarenhet av funktionen du söker
 • nyförvärvade erfarenheter och kunskaper från någon verksamhet utanför Polismyndigheten som arbetsgivaren bedömer relevanta
   

Personliga egenskaper

Vi söker dig med ansvarskänsla och lojalitet inför polisens uppdrag, och som vill bidra till ett engagerat och brottsbekämpande arbete. Du ser verksamheten och din egen roll ur ett helhetsperspektiv och har en god förmåga att sätta upp mål för dig själv, arbeta mot och ta egna initiativ för att uppnå resultat. Du ser möjligheter i förändringar och är positiv till utveckling av metoder och arbetssätt.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är kommunikativ, relationsskapande, serviceinriktad och har förmåga att professionellt bemöta medborgare i olika situationer och sammanhang. Du har en god sammarbetsförmåga, är lugn och stabil samt kan agera med gott omdöme även under pressade situationer. Arbetet kan vara fysiskt krävande och förutsätter därför att du innehar och upprätthåller en god fysik.


Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där dokumentation och referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas stor betydelse.

Kontaktpersoner

Om du vill komplettera din ansökan eller har frågor är du välkommen att kontakta: ateranstallning.region-stockholm@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Stockholm Nord:

Ordförande
Johanna Spjut
tfn: 073-940 42 55
johanna.spjut@polisen.se

Vice ordförande
Christofer Zachrisson
tfn: 072-542 83 90
christofer.zachrisson@polisen.se

Övriga fackliga företrädare för Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

En anställning inom Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader och tillträde sker enligt överenskommelse.

I dessa processer kan kompletterande urvalsmetoder komma att användas, detta i form av t.ex. test, caseövningar etc.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att skicka din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller maila den till: ateranstallning.region-stockholm@polisen.se


Varmt välkommen med din ansökan!