Gruppchef till BF/IGV med inriktning trafik, vid LPO Farsta

Vill du vara med att leda och utveckla polisens verksamhet tillsammans med medarbetare och andra chefer? Då är du välkommen till lokalpolisområde Farsta och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag.

Organisation

Län

Stockholms län

Utlyst

03 maj 2021

Ansök senast

23 maj 2021

Referensnummer

C54794/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde och är indelat i åtta lokalpolisområden- Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. 

Lokalpolisområde Farsta omfattar stadsdelsområdena Farsta och Vantör och har ca 100 000 invånare. Här finns ingripande– och brottsförebyggande verksamhet, utredningsverksamhet samt stöd/service. Under första kvartalet av 2022 flyttar lokalpolisområdet in i nya, fina lokaler i Farsta strand- Telestaden. Väl på plats kommer vi dessutom att starta passverksamhet och en begränsad  receptionsverksamhet kallad informationsdisk. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en gruppchef till BF/IGV med inriktning mot trafik. 

BF/IGV-grupperna ansvarar för ingripandeverksamheten samt för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i lokalpolisområdet. Grupperna arbetar brett med både händelsestyrd och planlagd verksamhet för att möta den lokala problembilden.  Du kommer att vara en del av LPO Farstas ledningsgrupp. Det är viktigt att du har en helhetssyn på arbetet vilket innebär god förståelse och förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang samt att genom samverkan inom lokalpolisområdet planera för och genomföra gemensamma insatser.

BF/IGV grupperna har dagligen ett nära samarbete med andra enheter både internt och externt. Arbetet bedrivs både civilt och uniformerat. 

Som gruppchef på BF/IGV skapar du struktur, coachar och motiverar dina medarbetare mot gemensamma mål samt har det fulla personal-och arbetsmiljöansvaret. I ditt ledarskap är du ett föredöme genom ditt engagemang, din förmåga till empati och ditt intresse för människor. I ditt arbete är det självklart att du arbetar för mångfald och likabehandling inom alla områden.

Du tar med dig din erfarenhet och ditt stora engagemang där du arbetar för en gemensam styrning , samverkan och ett helhetsfokus inom LPO Farsta- så att vi kan vara en attraktiv arbetsgivare och samarbetspartner för kommunen, dess medborgare och övriga aktörer som arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle.
För att lyckas med uppdraget är det av stor vikt att du har ett genuint intresse för ledarskapet såväl som att du har förmåga att entusiasmera och ta tillvara på dina medarbetares engagemang i det dagliga arbetet.

Som gruppchef för BF/IGV i Farsta

ska du

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
 • ingå i LPO Farstas ledningsgrupp
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten

är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

Som gruppchef för BF/IGV i Farsta

har du

 • polisexamen
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande, företrädesvis inom aktuellt verksamhetsområde (den senaste femårsperioden)
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet (BF/IGV) 

är det meriterande om du har 

 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • förundersökningsledarutbildning
 • operativa ledningsutbildningar

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
 • förmåga att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kravprofil-Gruppchef BF/IGV, Farsta

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef, Katrin Kjellén Ekstrand Lokalpolisområdeschef  i Farsta, tel 070-6025431. 

Information om rekryteringsprocessen lämnas av Maria Uebel, HR-konsult 073-803 48 76.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-s, ST, SEKO Polisen nås via Polismyndighetens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering: Lokalpolisstationen i Farsta

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap . Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23 maj  2021. 
I din ansökan vill vi att du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan, märkt med ref.nr, via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din intresseanmälan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 maj 2021!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg