Gruppchef till Handräckningsgruppen, Joursektionen i PO Stockholm Syd

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

27 maj 2021

Ansök senast

17 juni 2021

Referensnummer

C56535/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

PO Syd är uppdelat i åtta lokalpolisområden samt sektioner för BIN, Grova brott, Joursektionen, Operativt stöd och ett områdeskansli. Polisområdet innefattar city-nära tätorter, klassiska förorter, skärgård och ren landsortsbebyggelse. Joursektionens verksamhet bedrivs i Flemingsberg, Västberga och Södertälje men Handräckningsgruppen utgår från polisstationen i Västberga.

Vi söker nu en polis till Joursektionen för en tillsvidareanställning som inspektör med funktionen gruppchef i ett förordnande om fyra år.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för Handräckningsgruppen

Som chef för Handräckningsgruppen rapporterar du till sektionschef samt ingår i Joursektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom området handräckning och dess resultat. Din grupp arbetar i en riskfylld verksamhet där du har arbetsmiljöansvar. Du arbetar mycket med daglig styrning av gruppens operativa arbete gällande både handräckningar och kortare spaningar.

Gruppchefsuppdraget utförs i huvudsak inifrån stationen, men det möter inget hinder att delta i det yttre arbetet när möjlighet finns. Du har kontakt med de operativa koordinatorerna i respektive lokalpolisområde och på polisområde där det kan behövas hjälp, och flexibilitet är en nödvändighet. Du kommer dagligen samverka med olika myndigheter som behöver polisens hjälp att verkställa sina beslut, kontrollera inkomna handlingar samt ta vederbörliga beslut. Arbetet sker främst under kontorstid.

Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • slutförd svensk polisexamen
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande (den senaste femårsperioden)
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av handräckning
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
 • polismyndighetens nationella utbildning avseende Förundersökningsledning alternativt annan förundersökningsutbildning som medför att du är behörig att förundersökningsleda
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk niv
 • slutförd arbetsmiljöutbildning
 • ingått i ledningsforum

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna här. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor kring rekryteringen kontakta Jessica Truedsson, HR-konsult, på telefon 0730-53 84 39 eller jessica.truedsson@polisen.se

Vid frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Pär Lundqvist, Sektionschef, på 010-56 460 65 eller par.lundqvist@polisen.se. Alt. Sofie Roxell, Biträdande sektionschef, på 073-377 29 82

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel nås via 114 14

Övrig information

Anställning

Detta är en tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning. Placering vid Västberga.

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV senast den 17/6 2021.

Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg