Spaningsledare till Växjö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kronobergs län

Utlyst

04 maj 2021

Ansök senast

18 maj 2021

Referensnummer

A262.641/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu spaningsledare till utredningsgruppen för grova brott i Växjö. Hos oss kommer du arbeta tillsammans med engagerade och trevliga kollegor, utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplatsen
Utredningsgruppen för grova brott i Växjö ingår i utredningssektionen i polisområde Kalmar Kronoberg. Utredningssektionen med drygt 100 medarbetare arbetar geografiskt över hela polisområdet och har ett brett verksamhetsområde. Sektionen är indelad i två grupper för utredning av grova brott, två grupper som utreder brott i nära relation, en kombigrupp gällande grova brott och brott i nära relation, två spaningsgrupper och en beslagsgrupp.

De ärenden som hanteras på sektionen är i regel mycket omfattande och tidskrävande både när det gäller spanings- och utredningsverksamhet. Ärendena innefattar ofta hemliga tvångsmedel.

Arbetsbeskrivning

Spaningsledaren ska tillsammans med ytterligare en spaningsledare inom sektionen leda sektionens samlade förmåga att bedriva:

 • Personspaning (NPS) och ingripandespaning (NIGS).
 • Inre spaning.
 • Spaning med stöd av hemliga tvångsmedel.
 • Teknikspaning.
 • Analys och beredning av inhämtad information.
 • Utredning av ärenden med hjälp av spaningsorganisationens särskilda kompetenser.

I rollen som spaningsledare ingår att utöva arbetsledning inom sektionen och skapa en helhetsbild genom fortlöpande analys över pågående spaningsoperativa insatser. Under ett spaningsärende har du nära och tidigt samarbete med ansvarig utredare. Du ansvarar för kontakter med externa aktörer, som exempelvis åklagare, andra myndigheter och samverkansparter både nationellt och internationellt. Du säkerställer även att sektionens verksamhet bedrivs effektivt och kostnadsmedvetet. Som spaningsledare har du arbetsmiljöansvar för dem som arbetsleds under pågående ärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen.
 • Erfarenhet av att arbeta i spaningsverksamhet.
 • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel och särskilda spaningsmetoder.
 • Erfarenhet av arbetsledning alternativt särskilt meriterande uppdrag inom
  spaningsverksamhet och/eller utredningsverksamhet.
 • Vana av att hantera och värdera underrättelseinformation.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Som spaningsledare ställs det krav på ett högt eget ansvarstagande, hög tillgänglighet och förmåga att självständigt organisera ditt arbete. Du är analytisk och tar egna initiativ för att lösa uppkomna problem. Du har förmåga att arbeta strukturerat även under stressade förhållanden och samtidigt vara flexibel med tanke på den händelsestyrda miljön. Vidare är du uthållig och beredd att arbeta med ett långsiktigt perspektiv samt har förmågan att prioritera och se helheten.

Arbetet förutsätter att du är lyhörd, prestigelös och kontaktskapande både mot interna och externa kontakter. För att nå framgång i beslutade spaningsinsatser krävs att du kan motivera, coacha och stödja sektionens medarbetare samt kunna lämna tydliga direktiv där syftet och målsättning med valda arbetsinsatser framgår. Du har även stor förståelse för bevisvärdering.

Då funktionen som spaningsledare är under utveckling krävs en förmåga och vilja att utveckla både dig själv och verksamheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av gruppchef Marcus Gustavsson, 070-698 05 17 och sektionschef Petter Ankarberg, 070-333 71 57.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Caroline Ek, 070-286 58 77.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare är för Polisförbundet, Karl Haag Stånggren 072-452 59 93, polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se; Saco-S Carina Ivarsson, 070-148 73 00; ST inom Polisen Johan Källström, 070-279 11 46; Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör.
Arbetsort: Växjö
Arbetstid: Flextid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Spaningsledare, region Syd, polisområde Kalmar Kronoberg, utredningssektionen, grupp 2 för utredning av grova brott.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 18 maj 2021. Ansökningar till denna befattning tas endast emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A262.641/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd, kontakta HR-konsult Caroline Ek, 070-286 58 77.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post