Arkivhandläggare till Polismyndigheten med placering i Luleå och Sundsvall, visstidsanställning

Vi söker nu två arkivhandläggare för visstidsanställning till och med 2021-12-31 till Rättsavdelningen med placering i Sundsvall och Luleå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Västernorrland län, Norrbottens län

Utlyst

14 april 2021

Ansök senast

14 april 2021

Referensnummer

A192.169/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består bl.a. av att ta emot, diarieföra, arkivera och förvalta polisens handlingar. I uppdraget ingår även att utveckla informationshanteringen inom polisen. Arkivhandläggarna står tillsammans med arkivarierna för verksamhetens specialistkompetens inom arkivering, gallring och vård av myndighetens handlingar. Vissa arbetsuppgifter är mycket nära den polisiära verksamheten och andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten. Arkivbestånden består till stor del av kriminalärenden från polisens brottsutredande verksamhet från år 1965 och framåt. Även en stor del förvaltningsärenden och administrativa handlingar förvaras i arkiven.

Arbetsbeskrivning

Som arkivhandläggare kommer du att:

 • delta i att ordna och förteckna handlingar
 • in- och utsortera handlingar
 • sköta interna lån av akter
 • ta emot leveranser
 • genomföra föreskriven gallring
 • delta i flytt av arkiv

Även andra arbetsuppgifter inom informationsförvaltningen kan förekomma, t.ex. diarieföring, posthantering.

Du kan utföra visst fysiskt ansträngande arbete, så som att lyfta flytt- och arkivkartonger i samband med flytt av arkiv och gallring.

Resor i arbetet förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • gymnasieutbildning 
 • erfarenhet av att arbeta med arkivvård
 • god datorvana
 • B-körkort

Det är meriterande om du har: 

 • arkivvetenskap 30 hp/20 p eller motsvarande utbildning inom arkivvård, ordnande och förtecknande
 • erfarenhet av att som arkivassistent eller motsvarande inom offentlig sektor
 • erfarenhet av att ordna och förteckna arkiv med it-stöd

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som arkivhandläggare ska du vara en ansvarstagande, flexibel och har ordningssinne. Du behöver kunna arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du är intresserad av digital informationshantering och har lätt för att lära dig nya it-system. Du är även mån om att ge bra service till de som efterfrågar handlingar från arkrivet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Susanne Bäcklund susanne.backlund@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Lydia Grozman lydia.grozman@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Fredrik Bergh, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Anställning

Län

Norrbottens län, Västernorrlands län

Placeringsort

Luleå och Sundsvall

Avdelning/Region

Rättsavdelningen, Rättsenhet Nord

Anställningsform

Visstidsanställning

Tillträde fr.o.m.

Enligt överenskommelse

Tidsbegränsad t.o.m.

2021-12-31

Arbetstidsbeskrivning

Flextid

Antal tjänster

2

Omfattning

Heltid

Beskrivning av omfattning

Dagtid

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 26 april 2021 I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A192.169/2021 samt om du söker placeringen i Luleå eller Sundsvall  i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A192.169/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Varmt välkommen med din ansökan.

Sök jobbet

Ansök via e-post