LPO-chef Hallsberg

Är du redo för förändring och en större utmaning? Är du en modern förändringsledare, med blick för samordning och helheten? Då är du välkommen att ta plats i ett strategiskt ledningsteam i polisområde Örebro, en plats där du får göra skillnad varje dag.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

11 mars 2021

Ansök senast

25 mars 2021

Referensnummer

A130.822/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Region Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. Ca 2000 medarbetare arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden. 

Lokalpolisområde Hallsberg omfattar fyra kommuner, Kumla, Hallsberg, Laxå och Askersund, med sammanlagt ca 55000 invånare. I lokalpolisområdet har vi ca 65 medarbetare fördelade på fem grupper. Det finns ett uppbyggt ledningsstöd med bl a administration, planering, kommunpolis och operativa samordnare.

Arbetsbeskrivning

Som lokalpolisområdeschef arbetar du i polisområdets strategiska ledningsgrupp med särskilt ansvar för lokalpolisområde Hallsberg. Som lokalpolisområdeschef rapporterar du direkt till polisområdeschefen. I ledningsgruppen arbetar vi tillsammans för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete. Ditt uppdrag blir att, i nära samverkan med verksamheten, fortsätta utveckla lokalpolisområde Hallsberg och därigenom bidra till utvecklingen av svensk polis. 

Tillsammans med dina gruppchefer leder du och utvecklar lokalpolisområdets verksamhet enligt Polismyndighetens visioner och mål. I polisområdets uppdrag är det brottsförebyggande arbetet och fortsatt satsning gällande särskilt utsatta brottsoffer i fokus. Som lokalpolisområdeschef leder du och ansvarar för verksamheterna BF-IGV, utredning och stöd/service. Du har ett tydligt uppdrag att utveckla kontakten med medborgarna och att bli mer tillgänglig i lokalsamhället. I det arbetet ingår att stärka den lokala samverkan med kommuner och andra aktörer. Utifrån den lokala problembilden ska ni tillsammans sätta lokala mål och formulera publika medborgarlöften. 

Vi söker dig som har fokus på samarbete, gemenskap och prestigelöshet. Du står för ett medarbetardrivet ledarskap och vill utveckla och leda verksamheten tillsammans med chefen för polisområdet och övriga kollegor i Polisområde Örebro. 

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att utöva ett samarbetsinriktat, tydligt, tillgängligt och tillitsbaserat ledarskap som ger förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. Som chef ansvarar och verkar du för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar. Uppdraget innebär även att driva förändring på ett sätt som leder till ett långt och hållbart arbetsliv med ett fokus på delaktighet och motivation. Genom och tillsammans med dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha

 • minst ett års aktuell erfarenhet (de senaste fem åren) av att driva och leda i en stor och komplex organisation genom och tillsammans med andra chefer
 • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda större förändrings- och utvecklingsarbeten
 • ingått i ledningsgrupp
 • polisexamen
   

När vi anställer kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Vi strävar efter en jämnställd ledningsgrupp. För oss är det viktigt att du har ett värderingsdrivet ledarskap i enlighet med polisens uppdrag.  Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. 

Det är viktigt för oss att du som söker står för ett ledarskap där du med energi, drivkraft och förmåga till likabehandling är ett föredöme för dina medarbetare. Du strävar efter jämställdhet i din organisation och som chef och ledare är jämställdhets – och kulturfrågorna prioriterade och en självklar del i ditt ledarskap. 

Du ser till medborgarnyttan och sätter alltid polisens övergripande uppdrag främst.  Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas. Vi beskriver de erfarenheter, kunskaper och förmågor (ledarkriterier) som vi mäter i bifogad kravprofil. 

Se hela kravprofilen LPO-chef Hallsberg här.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef Elisabeth Anestad,
tel 0722 – 30 78 00.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Lena Köhlin,
tel 010 - 565 40 24.

Fackliga företrädare

ST Mikael Skoglund, tel 070-609 87 03
SEKO Polisen, Polisförbundet för region Bergslagen samt Saco-S nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning.
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning (gäller sökande som ej har pågående tillsvidareanställning inom Polismyndigheten).
 • Geografisk placering Hallsberg 
 • Förtroendearbetstid

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Ansökan skickas till jobb.chef@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref nr A130.822/2021 i mailets ärendemening.

Notera - I din ansökan vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter, som du finner i bifogad kravprofil.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref nr A130.822/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din intresseanmälan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2021.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post