Verksamhetsutvecklare inom sakområde Narkotika till Utvecklingscentrum Öst, Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

18 mars 2021

Ansök senast

15 april 2021

Referensnummer

64/21

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen, Noa, ansvarar för att utveckla, styra och samordna Polismyndighetens nationella och internationella operativa arbete. På avdelningen finns totalt 15 enheter, däribland utredningsenheten, operativa enheten och underrättelseenheten. Avdelningen har ca 1800 medarbetare som verkar på ett flertal orter i hela landet.

Utvecklingscentrum, UC ska leda och styra det strategiska utvecklingsarbetet. Det innebär ett ansvar för att samordna och prioritera utvecklingsbehoven inom Polismyndigheten avseende metodutveckling och utrustning.

Utvecklingsavdelningen ska bedriva verksamhet genom sju utvecklingscentrum, geografiskt placerade i regionerna. Utvecklingscentrumen ansvarar för uppföljning, förvaltning och utveckling inom sina verksamhetsområden. Där ingår bl.a. att utarbeta och implementera riktlinjer och metodstöd. UC ska också stödja kärnverksamheten med metoder och förbättringsarbete samt upprätthålla en grundförvaltning för varje verksamhetsområde i syfte att behålla användbarheten för införda metoder och utrustning och bistå kärnverksamheten i tolknings- och tillämpningsfrågor.

Utvecklingscentrum Öst är placerad i Linköping och har utvecklingsansvaret för följande områden: 

 • ANDT (alkohol, narkotika, doping och tobak)
 • Arrest
 • Narkotika
 • Mänskliga rättigheter
 • Suicidprevention/psykisk ohälsa
 • Transporter av frihetsberövade

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsutvecklare kommer du främst att arbeta inom verksamhetsområdet Narkotika. I uppdraget kommer du vara ansvarig för utveckling inom sakområdet samt förvaltningsansvar. I rollen ingår att hålla dig uppdaterad inom verksamhetsområdena och ha nära kontakt med kärnverksamheten för att kunna fånga upp och bedöma förbättringsbehov och hur dessa bäst implementeras inom myndigheten. Arbetet innebär planering av aktiviteter, förvaltning och implementering av nya arbetssätt t.ex. i samband med implementering av ny lagstiftning som påverkar polisens arbete.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta nära processledare samt samverka med interna och externa samarbetspartners. I rollen ingår att företräda Polismyndigheten inom sakområdet i olika sammanhang, bland annat i regerings- och andra myndighetsgemensamma uppdrag.

Resor kan förekomma både inom Sverige och utomlands.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk examen- företrädelsevis polisexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant
 • Goda kunskaper om aktuellt sakområde, narkotika
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi bedömer det som meriterande om du även har: 

 • Erfarenhet av att sammanställa och skriva riktlinjer och metodstöd
 • Erfarenhet av samverkan mellan myndigheter och/eller intresseorganisationer
 • Erfarenhet av brottsförebyggande arbete
 • Erfarenhet från arbete på strategisk nivå
 • God kännedom om Polisens kärnverksamhet och organisation
 • God förmåga att tala inför grupp

Personliga egenskaper

Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt så bör du ha hög social kompetens samt god förmåga att kommunicera och skapa förtroendefulla relationer. Vi söker dig som har stort engagemang för ditt arbete, är driven och har god initiativ- och problemlösningsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Per Ottosson, tfn 070-245 18 30.

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Tina Hamberg, tfn 0730-87 54 05.

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 070-632 94 26

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningens omfattning: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Placering: Linköping

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 15 april 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 64/21 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr. 64/21 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post