Befäl (polis) till Nationella ledningscentralen i Stockholm, Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

25 november 2021

Ansök senast

01 januari 0001

Referensnummer

A675.738/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu befäl till nationella ledningscentralen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få bred erfarenhet samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationella operativa avdelningen ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning- och säkerhet, underrättelse och service.

Avdelningens ca 1 900 medarbetare verkar på ett flertal orter i hela landet. Vi är uppdelade på 15 enheter: en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en nationell kontaktenhet, ett kansli, ekobrottskansliet och sju utvecklingscentrum.

Nationella ledningscentralen (NLC) är polismyndighetens centrum för ledning, samordning och informationsförmedling i den händelsestyrda verksamheten på nationell nivå. NLC biträder polisregionerna i det vardagliga arbetet med kompetens och resurser som förmedlas centralt.  I uppdraget ingår dagliga kontakter med de regionala ledningscentralerna, svenska och utländska myndigheter samt svenska ambassader i utlandet. Vid Noa särskild händelse samt vid nationell särskild händelse har NLC ansvar för den inledande stabs- och ledningsverksamheten inom Noa. NLC-gruppen består av cirka 35 medarbetare. Verksamheten bedrivs dygnet runt samtliga dagar på året.

Arbetsbeskrivning

Som NLC-befäl vid nationella ledningscentralen kommer dina arbetsuppgifter främst innebära att du:

 • leder, fördelar och kvalitetssäkrar det operativa arbetet
 • stödjer och vägleder operatörernas arbete
 • bevakar och övervakar det pågående ärendeinflödet
 • prioriterar i komplexa och komplicerade ärenden samt fattar beslut om omprioriteringar
 • håller vakthavande befäl (VB) uppdaterad om den löpande verksamheten
 • fattar myndighetsbeslut enligt delegationsordningen
 • andra arbetsuppgifter kan förekomma, som att till exempel ingå i Noa stab vid särskild händelse

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • polisexamen
 • certifierad ledningscentralsoperatör
 • mycket god kunskap om MS Office-paketet
 • god kunskap i svenska och engelska, i tal och skrift
 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • haft svaromål i en befälsroll
 • erfarenhet från olika delar av polisens verksamhet, gärna av internationellt eller operativt arbete
 • erfarenhet från stabsarbete
 • erfarenhet av samverkan med andra myndigheter

Önskvärda personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har en god samarbetsförmåga samt en coachande och stödjande inställning, eftersom du kommer att arbetsleda operatörerna vid NLC. Du behöver också vara ansvarstagande och ha ett gott omdöme. Då förutsättningarna i arbetet kan förändras med kort varsel är det viktigt att du är flexibel, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan omprioritera när så krävs. Då du kommer få stor inblick i polisens nationella och internationella verksamhet ser vi att du har en hög säkerhetsmedvetenhet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Jerker Mohlund, tfn 070 938 08 38, e-post: jerker.mohlund@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Camilla Toft Grahn, tfn 0730-742 556, e-post: camilla.toft-grahn@polisen.se

 

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: periodplanering, treskift (dygnet runt alla dagar om året)  
Tillträde: enligt överenskommelse

Funktion: NLC-befäl, Nationella operativa avdelningen, Nationella ledningscentralen med inspektörs grad.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 16 december 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med referensnummer A675.738/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med referensnummer A675.738/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm. Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se