Gruppchef till specialsökhund vid Operativa enheten, Region Bergslagen

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

19 november 2021

Ansök senast

03 december 2021

Referensnummer

C68672/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef består av att både leda direkt och på distans inom regionen då medarbetare finns i Örebro, Falun och Karlstad. Gruppen består av 8 medarbetare som tjänstgör som kriminal-, brand-/sperma-, narkotika-/vapen- samt BPU-hundförare. Din huvudsakliga uppgift är att se till att arbetet sker på ett resurseffektivt sätt med hög kvalitet samt att utvecklingen inom specialsökhundområdet fortskrider inom regionen. Som gruppchef kommer du att verka som hundförare. Du kommer också att ingå som en del i regionens beredskap gällande hundverksamhet, även kallat hundgruppchef i beredskap

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för specialsökhund


Som chef för specialsökhund rapporterar du till chefen Operativa enheten samt ingår i dennes ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området specialsökhund och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.


Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
 • polisexamen och/eller annan för funktionen relevant examen/utbildning

 

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har: 

 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • utbildning som hundförare inom polisen och är väl förtrogen med arbetet som hundförare
 • instruktör/provledare och besiktningsman

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

 Läs mer om ledarkriterierna

 Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

 

Kontaktpersoner

Vid frågor kontakta  HR-konsult,Sabina Sjögren, sabina.sjogren@polisen.se alternativt rekryterande chef Håkan Karlsson på tfn 070-3390645.

 

Fackliga företrädare

ST Region Bergslagen st.region-bergslagen@polisen.se

Saco-S Bergslagen saco-s.bergslagen@polisen.se

SEKO Bergslagen seko.bergslagen@polisen.se

Polisförbundet Bergslagen polisforbundet.bergslagen@polisen.se

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 •  Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 •  Placering vid Örebro, Karlstad eller Falun. 

Säkerhetsklassning


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 Ansökan 

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 3/12 2021.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg