Jurist som sekretesshandläggare till nedlagda Palmeutredningen, Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Vi söker en jurist som är serviceinriktad, lösningsfokuserad och noggrann till rättsavdelningen i Stockholm.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

22 november 2021

Ansök senast

30 november 2021

Referensnummer

A401.675/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden och informationsförvaltning. Avdelningen finns repre­senterad i hela landet och består idag av över 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Palmeutredningsfunktionen vid enheten för informationsförvaltning i Stockholm består idag av ett antal jurister som på heltid arbetar med begäran om utlämnande av allmän handling från den nedlagda Palmeutredningen. Palme­utredningen lades ner i juni 2020 och sedan dess har över 850 begäran kommit in till polisen.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som sekretesshandläggare består i huvudsak av att ta emot och hantera begäran om utlämnande av allmän handling. I arbetet ingår att utföra sekretess­prövning och besluta om efterfrågad handling kan lämnas ut. Du tillämpar ett förehållandevis komplicerat regelverk med tillhörande skyndsamhetskrav. Höga krav ställs på kvaliteten på utförda prövningar och att arbeta för enhetliga bedömningar mellan olika begäran. Uppdraget omfattar både tjänstemannaprövningar och att fatta myndighetsbeslut. Även andra arbetsuppgifter kopplade till rättsenhetens uppdrag kan ingå i dina arbetsuppgifter. Du kommer med din kompetens att ha en specialistfunktion inom enheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

  • juristexamen
  • mycket god juridisk analysförmåga
  • goda kunskaper om lagstiftning rörande offentlighet och sekretess samt annan central lagstiftning för offentlig förvaltning
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift
  • god datorvana 

Vi ser det som meriterande om du också har:

  • praktisk erfarenhet av sekretessprövningar och handläggning av ärenden enligt offentlighets- och sekretesslagen
  • genomfört notarietjänstgöring
  • arbete som föredragande eller beslutsfattare vid myndighet
  • erfarenhet av att arbeta inom polisen eller rättsväsendet i övrigt som bedöms som relevant för funktionen

Personliga egenskaper:

För att lyckas i rollen som sekretesshandläggare ska du vara analytisk, ansvarstagande och noggrann. Du är mån om att ge bra service och är en positiv och lösningsfokuserad person. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Liselott Ringborg, 072-53 23 080 eller jurist Marianna Vergari, 0730838951. 

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Stina Yllequist. Stina.yllequist@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Fredrik Bergh, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Anställningsform: Visstid, vikariat fram till 2022-09-30, eventuellt längre.
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Dagtid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Sekretesshandläggare 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll, enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

 

Ansökan

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 30/11 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A401.675/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A401.675/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post