Samordnare till nationellt bedrägericentrum, Nationella operativa avdelningen i Stockholm

Vi söker nu samordnare till Nationella operativa avdelningen (Noa) med placering på Nationellt bedrägericentrum med fokus på operativa frågor.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

24 november 2021

Ansök senast

13 december 2021

Referensnummer

A674.902/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser. Vi är ca 1 750 medarbetare som verkar på ett flertal orter i hela landet

Noa - Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

Nationellt Bedrägericentrum (NBC) har ett process- och verksamhetsansvar för bedrägeribrottsligheten i Sverige. Sektionen består av tre inriktningar; gruppen för operativ samordning, gruppen för utveckling och processledning samt gruppen för det brottsförebyggande arbetet. Här ska vi tillsammans bygga upp en förmåga till att bekämpa den organiserade brottsligheten med fokus på bedrägeribrottsligheten.

I uppdraget ingår att vara vägledande och stödjande för polisregionerna i frågor kring bedrägeribrotten

Arbetsbeskrivning

NBC är i en uppbyggnadsfas där uppdragen också kan utvecklas efter nya brottstrender och nya problemområden. Inom NBC har vi som arbetsmetodik ett arbete i tvärteam där medarbetare med olika kompetenser sätts samman för att nå bästa resultat.

Som samordnare i gruppen för utredning och lagföring (UL) kommer du noga att följa lägesutvecklingen och trender inom den organiserade brottsligheten med fokus på bedrägeribrotten. Utifrån lägesbilder ta fram och hantera operativa frågor med fokus mot strategiska mål samt vara en del i att leda samverkan inom polisoperativt arbete med andra regioner.

Vi samverkar mycket både inom och utanför polismyndigheten där du kommer ha en ledande roll i olika forum. I rollen ingår även att tidigt identifiera nya modus, se kopplingar mot den organiserade brottsligheten och skapa förutsättningar för en effektiv brottsbekämpning.

Som en del av NBC kommer du ha ett nära sammarbete med de andra grupperna på sektionen och vara en del i olika metodutvecklingsfrågor för att utveckla och effektivisera utredningsarbetet samt delta i frågor kring ett effektivt brottsförebyggande arbete.
NBC är i en uppbyggnadsfas och du kommer vara delaktig i att utveckla

rollen samt inom ramen för uppgifterna, hitta nya lösningar

Arbetsuppgifterna har en betydande nationell och internationell prägel vilket innebär att resor inrikes och utrikes förekommer.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen eller akademisk eller högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant.
  • Flerårig erfarenhet av brottsutredning.
  • God erfarenhet som förundersökningsledare eller utredningsledare.
  • Goda kunskaper i engelska, tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av bedrägeriutredningar eller liknande ekonomisk brottslighet
  • Erfarenhet av samordning, samverkan eller liknande arbetsuppgifter


Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer höga krav på social trygghet samt att du är en person som har ett stort engagemang och intresse för utredningsfrågor, en vilja att driva utvecklingen framåt. Tidvis innebär tjänsten mycket kontakt med interna och externa samarbetspartners, varför stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, och flexibilitet. För att lyckas i rollen bör du även vara lösningsfokuserad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Björn Seeth, tfn 010-5640370.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Calle Runfors, tfn 0730-7980458

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, Saco, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 070-632 94 26
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm 
Arbetstid: Flextid.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare, Nationella operativa avdelningen, utredningsenheten, nationellt bedrägericentrum, utredning och lagföring.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 13 dec 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A674.902/2021, i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A674.902/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post