Servicesamordnare till regionkansliet Bergslagen

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

24 november 2021

Ansök senast

01 december 2021

Referensnummer

A670.144/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en relationskapande och utvecklingsorienterad samordnare till regionkansliet i Bergslaget. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Regionkansliet vid Polisregion Bergslagen har det övergripande uppdraget att stödja regionledningen med planering och uppföljning av verksamheten på en övergripande nivå.

Vidare ansvarar regionkansliet bland annat för:

 • att tillsammans med polisområdeskanslierna stödja lokalpolisområdena med det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i samverkan med länsstyrelser, kommuner och andra lokala aktörer.
 • omvärldsbevakning med fokus på den egna verksamheten
 • disciplin- och skiljandeärenden

Arbetsbeskrivning

I rollen som samordnare arbetar du med att förvalta, stödja, samordna och utveckla regionens Serviceprocess mot linjeverksamheten. De närmaste åren innebär det bland annat att inom regionen delta i aktiviteter inom polismyndighetens Serviceprogram 2024. Funktionen är tillika regionens samordnare för resehandlingsprocessen (pass och nationella id-kort) med regionalt ansvar för att vara regionens kontaktperson mot nationella avdelningar, företräda regionen i nationella samarbetsforum, stödja resehandlingsverksamheten med informationsförmedling, planera kompetensförsörjning och utveckling av process och stödsystem. Rollen är ny inom regionen och det finns stora möjligheter att själv vara med och utveckla tjänsten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Slutförd eftergymnasial utbildning, polisexamen, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten
 • Aktuell erfarenhet av samordnings- eller utvecklingsarbete
 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Goda kunskaper i Office-paketet

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och förändringsledning i stora organisationer eller från myndighet
 • Erfarenet av arbetsledning eller samordnande roll
 • Kunskap om Polismyndighetens verksamhet och organisation
 • God kännedom om Polisens serviceprocesser, särskilt pass- och hittegodsverksamheterna
 • Erfarenhet av att digitalisera verksamhet och utveckla medborgarmötet

Då rollen innebär många kontaktytor kräver uppdraget god samarbetsförmåga, hög social kompetens och att du kan anpassa ditt arbetssätt efter situationen. Rollen ställer även krav på att du är analytisk. Du kommer att verka som specialist på ditt område och representera verksamheten, därför ser vi att du är självgående och har god kommunikativ förmåga. Du behöver vara en person som har lätt för att skapa kontakter inom och utom organisationen. Som person är du uthållig för att nå framgång i förändringsarbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Johanna Olsson, gruppchef, 010-567 38 02

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Emily Wadman, HR-konsult, 070-2970193

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, SACO-S och SEKO nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Örebro

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse, önskvärt 1 februari.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till Jobb.bergslagen@polisen.se senast den 1/12 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A670.144/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A670.144/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!