Strategisk analytiker till Rikspolischefens kansli, placering Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu två drivna och engagerade Strategiska analytiker till Rikspolischefens kansli. Hos oss kommer du utvecklas och få erfarenheter för livet, och bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Rikspolischefens kansli

Län

Stockholms län

Utlyst

11 oktober 2021

Ansök senast

25 oktober 2021

Referensnummer

A577.264/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Rikspolischefens kansli består av Sekretariatet, Strategisk analys och omvärld (SAO) och Tillsyn. SAO ska bidra till att stärka förmågan till strategisk styrning och ledning av Polismyndigheten genom omvärldsbevakning och strategiska analyser. I uppdraget ingår att stödja ledningen med framåtblickande beslutsunderlag samt att samordna forskning för polisens behov. SAO har idag 10 anställda och är placerade i kvarteret Kronoberg på Kungsholmen.

Arbetsbeskrivning

Du kommer delta i arbetet med omvärldsbevakning samt framställa olika analysrapporter som har bäring på polisens samlade uppdrag. Det kan handla om tematiska analyser kring ett visst ämne eller återkommande analysrapporter som syftar till att stödja den strategiska styrningen och inriktningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • värdera och analysera information från flera källor, hantera stora informationsmängder, vikta och avgöra betydelsen av information, bedöma samband, dra slutsatser, och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet.
 • presentera och visualisera resultat i både skriftliga rapporter och muntligt.
 • stötta Polismyndighetens strategiska ledning med omvärldsanalyser och framåtblickande strategiska analyser.
 • samverka med både interna och externa aktörer.

 

 

Kvalifikationer

Skallkrav:
Detta är en möjlighet för dig som:

 • har akademisk examen med inriktning mot statsvetenskap, naturvetenskap, juridik eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete med kvantitativa och/eller kvalitativa metoder och verktyg för analys.
 • minst 2 års arbetslivserfarenhet och vana att hantera, strukturera och analysera stora informationsmängder.
 • har mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska.
 • svenskt medborgarskap.

Meriterande:

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • kunskap om eller erfarenhet av att driva projekt.
 • erfarenhet av att arbeta i en verksamhet som kräver högt sekretessmedvetande.
 • kunskap om och erfarenhet av att ta fram analysunderlag till stöd för strategiskt beslutsfattande inom myndighetsledning eller annan liknande organisation.
 • erfarenhet av analysarbete på strategisk nivå.
 • kunskap/erfarenhet om frågor inom Polismyndighetens eller rättsväsendets område.
 • erfarenhet av myndighetssamverkan eller annan samverkan med interna och externa aktörer.
 • erfarenhet av metodutveckling.

 Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på att du har god samarbetsförmåga, har lätt för att bygga relationer och följer upp dina ärenden, då du kommer att ha många interna och externa kontaktytor. Vi förutsätter att du är självständig och analytisk, då du själv driver ditt arbete framåt, och förstår vikten av noggrannhet och kvalitet. Du är också kommunikativ, pedagogisk och har förmåga att bryta ner och anpassa komplex information utifrån vem mottagaren är. Du tar egna initiativ och har ett gott omdöme.

Vid tillsättning av denna funktion kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetsprover kan komma att genomföras. 

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Rekryterande chef Emelie Lindvall på 070-221 49 30 eller maila till emelie.lindvall@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-konsult, Minna Nikkanen på 073-034 04 10 eller maila till minna.nikkanen@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Fredrik Bergh, 010-563 91 37, Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10, Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92, Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med provanställning om 6 månader.

Antal: 2

Arbetsort: Stockholm

Omfattning: Heltid, förtroendearbetstid

Start enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 25 oktober 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A577.264/2021  i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A577.264/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post