Utredare till Bedrägerigruppen, Polisområde Jönköping

Bedrägeri gruppen i Jönköping behöver fler medarbetare. Vi har utredningsansvar för den mest expansiva och föränderliga brottsområdet. Därför behöver de medarbetare vi söker ha både intresse, engagemang och rätt kompetens för att vi ska klara av att möta.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

11 oktober 2021

Ansök senast

15 oktober 2021

Referensnummer

A570.388/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Jönköpings består av tre lokalpolisområden och en utredningssektion. Bedrägerigruppen är en av 10 grupper på utredningssektionen.  Våra utredare och förundersökningsledare är placerade i Jönköping samt i Vetlanda.

Arbetsbeskrivning

Detta är en möjlighet för dig som är återvändande polis.  

 Arbetet innebär att både självständigt och i grupp handlägga och utreda ekonomiska brott så som bedrägerier, förskingring, bidragsbrott och annan närliggande lagstiftning. Arbetet sker under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller Åklagarmyndigheten.

Du utreder ärenden självständigt eller i team med direktiv från en förundersökningsledare.

Alla sedvanliga arbetsuppgifter för en utredare ingår så som att hålla förhör, inhämta, bearbeta och dokumentera information och i vissa fall hjälpa till vid husrannsakningar och hämtningar.

Du är utredare för polisområdet och ska vara beredd, utifrån verksamhetens behov, även driva och utreda ärenden av annan beskaffenhet och brottstyp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för utredningsarbete och vill arbeta med alla former av ekonomisk brottslighet. Du är trygg och har god förmåga att skapa kontakt med nya människor. Du ska kunna arbeta självständigt och samarbeta med andra både internt och externt. Vi vill att du känner stort ansvar för arbetsuppgifterna och är positiv till vidareutbildning. 

De utredningar som du kommer att vara engagerad i är ofta omfattande. Du ska besitta en förmåga att, utifrån en stor mängd dokument och information, på ett strukturerat och logiskt sätt förmedla väsentlig information vidare. Detta kan ske både muntligt men framförallt skriftligt. 

Krav

  • Polisexamen och/eller utbildning inom ekonomi, juridik eller data eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.
  • Utredningsvana
  • God förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

 

Det är meriterande om du har: 

  • Redovisningsvana 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Ring gärna om du har frågor angående tjänsten.

Kontaktpersoner

Rekryterande chefer Niklas Brännström, niklas.brannstrom@polisen.se,010-5667721  gruppchef Bedrägerigrupp 2 eller Marco Sannelius, marco.sannelius@polisen.se gruppchef Bedrägerigrupp 1.

HR konsult Sabina Sjögren sabina.sjogren@polisen.se

Fackliga företrädare

ST Region Öst st.region-ost@polisen.se

Polisförbundet Region Öst polisforbundet.regionost@polisen.se

Seko Polisen Öst seko-polisen.ost@polisen.se

SACO-S Region Öst saco-s.regionost@polisen.se

 

Övrig information

Arbetsort: Efter överenskommelse

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid där del av helg kan ingå.

 

Säkerhetsklassning


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Ansökan 

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 15 oktober 2021 via e-post till jobb.ost@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A570.388/2021  i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansök via e-post