Gruppchefer till Brottsamordning 1 och 2 i Jönköping

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet och befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

08 september 2021

Ansök senast

24 september 2021

Referensnummer

A500.797/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisområde Jönköping är indelat i tre lokalpolisområden; Södra Vätterbygden, Höglandet och Värnamo, en utredningssektion och ett kansli. Utredningssektionen består av 13 grupper som hanterar brott i nära relation, grova brott, jourutredning, bedrägerier, spaning och brottssamordning.

Utredningssektionen har verksamhetsanvaret för Polisområdets brottssamordning. Idag hanteras det inom en grupp som består av ärendesamordning och jourhavande förundersökningsledning. Nu ska Brottsamordningsgruppen delas upp till brottsamordningsgrupp 1 och brottsamordningsgrupp 2. Av den anledning söker polisområdets utredningssektion två gruppchefer som på direkt nivå ska leda respektive grupp.

 • Brottsamordningsgrupp 1, grupp för jourhavande förundersökningsledare (JFUL);

Gruppen ansvarar för Polisområdets jourförundersökningsledning och kommer att bedriva dygnet runt verksamhet inom Polisområdet. Gruppen kommer bestå av gruppchef och jourförundersökningsledare och är placerad i Jönköping.

 • Brottsamordningsgrupp 2, grupp för ärendesamordning;

Gruppen ansvarar för Polisområdets ärendefördelning, brottsanalys och IOH (Internationell operativ handläggare). Gruppen kommer bestå av gruppchef, förundersökningsledare, utredare, analytiker och IOH. Gruppchefens placering kommer vara i Jönköping.

Ange gärna i din ansökan vilken av tjänsterna du är intresserad av.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för Brottsamordningsgrupperna

Som chef för brottsamordning 1 eller 2 rapporterar du till chef för utredningssektionen samt ingår i utredningssektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området brottsamordning och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

- Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden

- Polisexamen eller för funktionen relevant examen/utbildning

- Erfarenhet av brottsutredningsverksamhet

- Erfarenhet av Polisorganisationens verksamhet 

- Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

 

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

- Ingått i ledningsforum

- Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

- Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.

- Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen

- Förundersökningsledarutbildning

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna här.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

 

 

Kontaktpersoner

Vid frågor kontakta rekryterande chef Fredrik Magnusson, fredrik.magnusson@polisen.se 073-0356860 eller HR-konsult Marie Wilen, marie.wilen@polisen.se

Fackliga företrädare

ST, Saco, Seko och Polisförbundet nås via polisens växel 11414

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering vid ort Jönköping

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 24/9 2021 via e-post till jobb.ost@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A500.797/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!Sök jobbet

Ansök via e-post