Gruppchef till Stöd/service 1 i Motala

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet och befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

10 september 2021

Ansök senast

27 september 2021

Referensnummer

C62785/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping. Polisområde Östergötland är i sin tur indelad i tre lokalpolisområden; Motala, Norrköping och Linköping, en utredningssektion samt ett kansli.   

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för Stöd/service 1

Som chef för Stöd/service 1 rapporterar du till LPO-chefen samt ingår i LPO Motalas ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området som främst berör reception, arrest och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Som gruppchef för Stöd/service 1 i Motala har du personalansvar för reception, arrest samt en arrestpool. Även kommunpolis och operativ samordnare är organisatoriskt placerade i gruppen. Gruppen ansvarar för receptionsverksamhet i Motala, Mjölby och Ödeshög. Du ansvarar för planering för din grupps verksamhet och är arbetsmiljöansvarig. Som gruppchef för stöd service 1 ingår du i samverkansforum såväl i polisområdet som i regionen. Vi söker dig som drivs av att jobba med frågor som rör stöd och service.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

- Minst 6 månaders erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande de senaste fem åren

- Polisexamen alternativt för funktionen relevant examen/utbildning

- Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde

- Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.

 

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

- Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning

- Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet

- Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

- Erfarenhet av polisens datasystem 

- Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.

- Ingått i ledningsforum

- Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen

- Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

 

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor: 

  • Analys och helhetssyn
  • Mål och resultat
  • Utveckling och förändring
  • Social säkerhet
  • Muntlig och skriftlig kommunikation
  • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna här. 

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef Mattias Granqvist 010-56 65 452, mattias.granqvist@polisen.se

Information om rekryteringsprocessen lämnas av: HR-konsult Marie Wilén, marie.wilen@polisen.se

Fackliga företrädare

ST, Polisförbundet, Saco, Seko nås via polisens växel 11414.

Övrig information

Placeringsort: Motala

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27/9 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer C62785/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult marie.wilen@polisen.se.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult marie.wilen@polisen.se.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg