Gruppchef till BF/IGV med inriktning mot brott på väg, vid LPO Farsta, Region Stockholm

Vi söker en gruppchef till BF/IGV i Farsta som ska vara med och leda arbetet mot brott på väg. Trafikinsatserna är mycket viktiga- ett arbete som räddar liv och som innebär en stor möjlighet att upptäcka annan kriminalitet.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

28 september 2021

Ansök senast

29 oktober 2021

Referensnummer

C64121/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? 

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde och är indelat i åtta lokalpolisområden- Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare.  

Lokalpolisområde Farsta omfattar stadsdelsområdena Farsta och Vantör och har ca 100 000 invånare. Här finns ingripande– och brottsförebyggande verksamhet, utredningsverksamhet samt stöd/service. Under första kvartalet av 2022 flyttar lokalpolisområdet in i nya, fina lokaler i Farsta strand- Telestaden. Väl på plats kommer vi dessutom att starta passverksamhet och en begränsad  receptionsverksamhet kallad informationsdisk.  

BF/IGV-grupperna ansvarar för ingripandeverksamheten samt för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i lokalpolisområdet. Grupperna arbetar brett med både händelsestyrd och planlagd verksamhet för att möta den lokala problembilden.  

Arbetsbeskrivning

Vi söker en gruppchef till BF/IGV i Farsta som ska vara med och leda arbetet mot brott på väg. Trafikinsatserna är mycket viktiga för oss-förutom det förebyggande arbetet som räddar liv så innebär ingripande mot trafikbrott en stor möjlighet för oss att upptäcka annan kriminalitet.

Uppdraget som gruppchef för BF/IGV

Som gruppchef rapporterar du till LPO-chefen samt ingår i dennes ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdraget genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området BF/IGV-trafik och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. 

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett tydligt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga.
Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling. I ditt arbete är det självklart att du arbetar för mångfald och likabehandling inom alla områden. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har

 • polisexamen
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet (BF/IGV)

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor: 

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna. 

Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas. 

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef, Katrin Kjellén Ekstrand Lokalpolisområdeschef  i Farsta, tel 070-6025431.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av Maria Uebel, HR-konsult 073-803 48 76. 

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-s, ST, SEKO Polisen nås via Polismyndighetens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Placering: Lokalpolisstationen i Farsta

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap . Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 oktober 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan, märkt med ref.nr, via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult. 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 oktober 2021!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg