Gruppchef till Brott i nära relation i Malmö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

02 september 2021

Ansök senast

16 september 2021

Referensnummer

C62131/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

På sektionen för brott i nära relation hanteras i stort sett all relationsbrottslighet i Polisområde Malmö. Detta innebär bland annat ansvar för de grövsta brotten som mord, grov kvinnofridskränkning, grov misshandel och våldtäkt inom relation. Årligen hanteras en stor mängd frihetsberövade och majoriteten av ärendena förundersökningsleds av åklagare.

Sektionen omfattar ca 70 medarbetare som är indelade i sex grupper som vardera leds av en gruppchef.  Tre av grupperna arbetar företrädesvis med vuxna målsägande, två av grupperna arbetar med barn som är målsägande och den sjätte gruppen hanterar sexualbrotten som sker utanför relation.

Vi söker nu en gruppchef till en grupp som företrädesvis arbetar med vuxna målsägande.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef på sektionen rapporterar du till sektionschefen samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdraget genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området och dess resultat. Som gruppchchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

– Minst sex månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden

– För funktionen relevant examen/utbildning

– Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde

– Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

– Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

– Ingått i ledningsforum

– Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför den egna organisationen

– Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat

– Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

·        Analys och helhetssyn

·        Mål och resultat

·        Utveckling och förändring

·        Social säkerhet

·        Muntlig och skriftlig kommunikation

·        Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna. 

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor om uppdraget kontakta sektionschef Viveka Smidvall, 0709-93 64 10.
Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Johanna Tapper, 0730-88 38 76.

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Syd; Anna Palmblad, 0724-51 17 55
ST region Syd; Jörgen Mårtensson, 010-561 61 18
Seko Polisen; Monica Veberg, 0705-49 11 35
SACO-S region Syd; Carina Ivarsson, 0733-48 37 10

Övrig information

–       Tillsvidareanställning som polisinspekör alt. handläggare med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning

–       Anställningen kan komma att inledas med en provanställning

–       Placeringsort Malmö

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 16 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Observera: Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd kontakta ansvarig HR-konsult istället för att registrera dig i systemet.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg