Ledningscentralsoperatör till Nationella ledningscentralen i Stockholm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 september 2021

Ansök senast

30 september 2021

Referensnummer

A509.546/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu operatörer till vårt team som är serviceinriktade, flexibla och har god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service.

Avdelningen har också särskilt ansvar för vissa unika funktioner inom polisen, till exempel finanspolisen, polisflyget, bombskyddet, nationellt it-brottscentrum, nationella telefonväxeln och utredning av kulturarvs- och krigsbrott. Här finns även ansvaret för det myndighetsgemensamma arbetet mot den organiserade brottsligheten. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser.

Nationella ledningscentralen (NLC) är polismyndighetens ledningscentral på nationell nivå. NLC leder och samordnar minutoperativ verksamhet inom polismyndigheten. I uppdraget ingår dagliga kontakter med de regionala ledningscentralerna, svenska och utländska myndigheter samt svenska ambassader i utlandet. Samverkan sker även med Nationella insatsstyrkan, Polisflyget och Nationella bombskyddet och Ekobrottsmyndigheten. NLC-består av tre grupper. Vakthavande befäl är ytterst ansvarig för verksamheter på NLC och som operatör arbetsleds du av ledningscentralsbefälen. Verksamheten bedrivs dygnet runt samtliga dagar på året.

Arbetsbeskrivning

Som operatör vid nationella ledningscentralen kommer din förmåga att prioritera arbetsuppgifter, dokumentera och arbeta på ett systematiskt sätt bli viktig. För att nå framgång i rollen behöver du även vara bra på att sätta in enskilda händelser i ett större sammanhang.

 
Dina arbetsuppgifter kommer främst innebära att du:

 • har kontakt via radio- och telefonsamtal med polispatruller på operativa uppdrag
 • omvärldsbevakar och delger operativ information till ledningscentralsbefälen
 • jobbar i polisiära ledningssystem
 • utför färdplansbevakning av polisflyget
 • utför dataslagningar i polisiära register
 • hanterar krypterad information
 • stöttar i stabsarbete vid särskilda händelser
 • samverkar med andra myndigheter, nordisk polis, svenska ambassader och konsulat i utlandet

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • godkänd och slutförd gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • du har några års erfarenhet av arbete i ett servicerelaterat yrke som arbetsgivaren bedömer relevant
 • mycket god datavana och kunskaper inom Officepaketet
 • mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • genomgången RLC-operatörsutbildning
 • erfarenhet av larmcentral eller motsvarande
 • erfarenhet av arbete från olika delar inom Polismyndigheten
 • erfarenhet av en koordinerande roll

Personliga egenskaper
Du som operatör kommer arbeta tätt ihop med ledningscentralsbefälet och därför söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Eftersom arbetsuppgifterna innefattar omfattande kommunikation i radio och telefon bör du ha mycket god kommunikationsförmåga. Arbetet är operativt därför behöver du vara flexibel. Då du kommer få stor inblick i polisens nationella och internationella verksamhet ser vi att du har en hög säkerhetsmedvetenhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Nils Fyr, 070 656 18 50.
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Daniela Piltonen, 0730 426 080, e-post: daniela.piltonen@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Periodplanering, treskift (dygnet runt alla dagar om året)
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Operatör LC, Nationella ledningscentralen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 30 september 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A509.546/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med A509.546/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post