Registrator till rättsavdelningen med placering på informationsförvaltningen i Umeå

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Västerbottens län

Utlyst

14 september 2021

Ansök senast

28 september 2021

Referensnummer

A510.615/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens rättsavdelning består av ca 800 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner inom Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, ansvara för Polismyndighetens författningssamling och andra styrdokument till att samordna ärenden om utlämnade av allmänna handlingar och ansvara för personuppgiftsbehandling.

Den breda variationen av arbetsuppgifter gör rättsavdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats. Vissa uppgifter är mycket verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med andra avdelningar inom Polismyndigheten.

Vid rättsenhet Nord arbetar för närvarande sammanlagt sex grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning.  Registratur- och arkivfunktioner ingår inom informationsförvaltningen och ansvarar för att styra, utveckla och följa upp verksamheten inom registratur, arkivfrågor och e-tjänster. Det geografiska ansvarsområdet omfattar de fyra nordligaste länen.

Arbetsbeskrivning

Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar. Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring samt bedömer och hanterar allmänna handlingar i enlighet med regelverket och interna bestämmelser. I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt informera och utbilda medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet. Placering kommer att vara i Umeå men resor kan förekomma i tjänsten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

 • Hantera och fördela inkommande post/e-post
 • Diarieföra handlingar
 • Söka fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten
 • Stödja medarbetare internt
 • Tillsammans med övriga medarbetare kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
 • Informera och utbilda medarbetare i diarieföring i allmänna diariet

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • En gymnasieexamen
 • För området relevant utbildning som exempelvis registratorsutbildning eller erfarenhet förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • God vana att arbeta med Officepaketet
 • Arbetar med dator som ditt främsta arbetsverktyg

 
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Arbetslivserfarenhet av elektroniskt ärende- och dokumenthanteringssystem
 • Arbetslivserfarenhet i rollen som registrator de senaste 5 åren
 • Tidigare erfarenhet av registratorsarbete eller administration inom offentlig förvaltning
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av att göra presentationer och hålla utbildning för grupp


Personliga egenskaper
För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, ansvarstagande, serviceinriktad och lösningsfokuserad. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är stresstålig samt flexibel genom att kunna hantera flera arbetsuppgifter och processer samtidigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Susanne Bäcklund, susanne.backlund@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Linn Svensson linn.svensson@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S Avdelningarna, saco-s.avdelningarna@polisen.se

ST vid Nationella avdelningarna, st.nationella-avdelningarna@polisen.se

Seko Polisen, sekopolisen@polisen.se

OFR/P Sofia Ask sofia.ask@polisen.se.

Övrig information

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 28/9 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A510.615/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A510.615/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 35 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se