Underrättelsesamordnare till Borås

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

08 september 2021

Ansök senast

30 september 2021

Referensnummer

A501.403/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en underrättelsesamordnare till underrättelsegruppen i Älvsborg med placering i Borås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Underrättelseenheten
Den regionala underrättelseenheten har det övergripande ansvaret för regionens underrättelsetjänst och ansvarar för att samordna och leda underrättelseinsatser vid bekämpning av organiserad brottslighet. Medarbetare är placerade i Borås, Göteborg, Halmstad, Skövde, Trollhättan samt i alla lokalpolisområden.

Vid underrättelseenheten bedrivs operativ och strategisk underrättelseverksamhet i syfte att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. Polisens underrättelseverksamhet är en väsentlig del av polisens kärnverksamhet. Uppdraget innefattar i huvudsak att inhämta, bearbeta, analysera samt delge information. Samverkan sker med andra brottsbekämpande myndigheter i regionen.

Underrättelsegrupp Älvsborg
Underrättelsegrupp Älvsborg ingår i underrättelseenhetens sektion 3. Övriga grupper är lokaliserade i Fyrbodal, Skaraborg samt Halland. Gruppen innefattar deskfunktion, handläggare/analytiker på polisområdesnivå, samt underrättelsesamordnare i lokalpolisområde Borås samt Alingsås.

Arbetsbeskrivning

I rollen som underrättelsesamordnare är du koordinator av informationsflödet mellan lokalpolisområdet och polisområdets underrättelsegrupp. Du stödjer den operativa verksamheten och utredningsverksamheten i lokalpolisområdet samt fungerar som beslutsstödsfunktion för lokalpolisområdeschefen. Nedan följer beskrivning av de huvudsakliga arbetsuppgifterna.

 • Delge relevanta underrättelser samt aktuella underrättelsebehov vid utsättningar och motsvarande för personal i linjeverksamheten
 • Inhämta relevant information från annan polisiär personal samt via viss egen inhämtning
 • Bearbeta aktuella underrättelseuppgifter som berör LPO till stöd för framtagande av underrättelse-, läges- och problembilder
 • Verka för att samtlig personal i lokalpolisområdet nedtecknar relevant information och delger underrättelsetjänsten, alternativt själv inhämta iakttagelser från yttre personal
 • Delta i operativa ledningsmöten vid LPO
 • Ta fram beslutsunderlag till lokalpolisområdeschef

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen
 • God datavana
 • God kommunikativ förmåga, med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Erfarenhet av utredningsarbete

 Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av analysarbete
 • Erfarenhet av underrättelsearbete eller kunskap om underrättelseprocessens beståndsdelar

Personliga egenskaper
Som person har du hög integritet och en personlig mognad. Du är trygg i din roll och är van vid att arbeta med och hantera känsliga uppgifter. Du har en mycket god samarbetsförmåga och har ett flexibelt och serviceinriktad arbetssätt. Du är skicklig på att analysera, prioritera och se det väsentliga. För att lyckas i tjänsten krävs att du har ett stort intresse och förmåga att lära dig underrättelsearbete.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Per Maushake, chef underrättelsegrupp Älvsborg, 070-278 83 83.
Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult Maria Havela, 0730-59 38 40.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, SEKO Polisen, ST inom Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader (om du inte redan är anställd inom myndigheten).
Arbetsort: Borås
Arbetstid: Dagtid med flex (helgtjänstgöring alternativt beredskap kan förekomma i särskilda fall)
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 30/9 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A501.403/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A501.403/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post