Verksamhetsutvecklare till Nationella taktiska rådet i Stockholm, Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

08 september 2021

Ansök senast

22 september 2021

Referensnummer

A507.973/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu verksamhetsutvecklare till Nationella taktiska rådet, Noa. Anställningen innebär en möjlighet för dig att påverka polisens förmåga mot den mest samhällsfarliga brottsligheten. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att minska brottsligheten och öka tryggheten i Sverige.

Nationella operativa avdelningens (Noa) uppgift är bland annat att bekämpa allvarlig och organiserad brottslighet samt försvåra för kriminella nätverk och organisationer att verka i Sverige. Förutom ett nationellt ansvar för den operativa verksamheten ansvarar Noa även för riktlinjer och rutiner samt att driva polisens förmågehöjande utvecklingsarbete. Noa beslutar om resursförstärkningar i hela landet, är kontaktpunkt i nationell och internationell samverkan samt utvecklar arbetsmetoder och verktyg för brottsförebyggande arbete, utredning, lagföring, ordning, säkerhet, underrättelsetjänst och service. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt. Avdelningen har ca 1900 anställda och består av 14 enheter samt ett kansli.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsutvecklare vid NTR kommer du att arbeta i en verksamhet som syftar till att tillsammans med polisregionerna och övriga avdelningar öka polisens förmåga mot föränderlig samhällshotande brottslighet och andra asymmetriska hot. Rollen innebär bland annat att:

 • förstå problemen, hur de skadar samhället samt vad som förenar och skiljer dem åt
 • förstå Polismyndighetens roll för att reducera problemen
 • sprida kunskap och information om området i Polismyndigheten och externt
 • inrikta, kvalitetssäkra, samordna och följa upp förmågeutvecklingen
 • samverka med andra myndigheter och organisationer för att öka effekterna av arbetet
 • arbeta i operativ stab vid särskild händelse

Kvalifikationer

Vi söker dig som är/har:

 • Polisexamen och/ eller akademisk utbildning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • God kunskap om och förståelse för polisens uppdrag och verksamhet
 • Erfarenhet av arbete rörande terrorismbekämpning eller annan samhällshotande brottslighet
 • Erfarenhet av förmågeutveckling för operativa myndigheter
 • Kunskap rörande ledning och styrning
 • Erfarenhet av arbete i stab
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter eller organisationer rörande samhällshotande brottslighet

Personliga egenskaper

Du skapar kreativitet och vågar utmana för innovation därför att morgondagens brottslighet kräver det. Dina uppdrag är viktiga och ska hålla över tid därför behöver du vara strukturerad för att skapa spårbarhet i arbetet. Du kommer samarbeta med såväl interna som externa kontakter, därför har du en god relationsskapande förmåga samt kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har en god verbal förmåga samt lätt för att visualisera dina och andras idéer. Arbetet är långsiktigt men tempot kan ibland vara högt och därför är du uthållig.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som en del i urvalsprocessen kommer eventuellt tester att användas.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Magnus Sjöberg chef NTR, tfn 0708-951188, magnus.sjoberg@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Annica Karlsen, tfn: 0730-72 20 69.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 070-632 94 26

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareplacering med sex månaders provanställning

Arbetsort: Stockholm

Funktion: Verksamhetsutvecklare

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.se

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till  jobb.noa@polisen.se senast den 22/9 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A507.973/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A507.973/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

 

Sök jobbet

Ansök via e-post