Förändringsledare med kommunikationsinriktning till HR Kompetens, Solna

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en samordnare för förändringsledning med kommunikationsinriktning till HR Kompetens. Här kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet!

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

11 januari 2022

Ansök senast

28 januari 2022

Referensnummer

A009.206/2022

Arbetsplatsbeskrivning

HR-avdelningens uppgift är att skapa förutsättningar för en arbetsgivarepolitik som stödjer Polismyndighetens chefer och medarbetare i att nå Polismyndighetens korta och långsiktiga mål.

Kompetensenheten består idag av de tre sektionerna grundutbildning, fort- och vidareutbildning samt utveckling och samordning, och är den enhet vid HR-avdelningen som har ansvar för Polismyndighetens utbildningsverksamhet. Detta innefattar grundutbildning till polis samt kompetensutveckling av befintliga anställda likväl som myndighetens biblioteks- och kunskapstjänst. Kompetensenheten har ca 500 medarbetare och är inne i ett spännande och intensivt tillväxt- och omställningsarbete där du kommer att vara en viktig del i att bidra till utvecklingen av vår nya organisation.

Din placering kommer att vara på sektionen utveckling och samordning. Sektionens uppdrag är att säkerställa ett strategiskt stöd för planering, styrning, utveckling samt ett administrativt stöd till enheten. På sektionen finns olika specialistkompetenser såsom verksamhetsutvecklare, strateger, upphandlingsansvariga och controllers.

Arbetsbeskrivning

Kompetensenheten är för närvarande inne i en stor utvecklings- och omställningsprocess. Som samordnare för förändringsledning är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

 •  Utgöra ett stöd till enhetsledning i arbetet med att kommunicera omställningen av utbildningsverksamheten
   
 • Vara ett stöd till enhetsledning i arbetet med att kommunicera utvecklingen av organisationen samt i arbetet med att göra enhetens uppdrag och ansvar mer känt inom myndigheten.

 • Bistå ledningen med att kommunicera strategiska beslut både internt inom enheten och inom hela myndigheten men även externt utanför myndigheten vid behov.

Du kommer att ansvara för att ta fram och driva en övergripande plan för förändringsledning för kompetensenheten samt se över och utveckla kommunikationssystem i samarbete med uppdragsledare för omställningsarbetet. En viktig kanal kommer att vara vårt intranät där du arbetar i EpiServer men andra kommunikationskanaler förekommer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 2 års dokumenterad erfarenhet av förändrings, - projekt, - lednings- och internkommunikation
 • akademisk utbildning inom kommunikation eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
 • lett både större och mindre kommunikationsprojekt av förändringsarbete
 • erfarenhet av att ta fram rutiner och nya arbetssätt
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • arbetat med personer i ledande befattning
   

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • minst 2 års erfarenhet av att ha arbetat med förändringsledning med kommunikation som verktyg.
 • erfarenhet av att ha arbetat i myndighet
 • kunskaper i EpiServer

 Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att samordna, strukturera och proaktivt leda arbetet framåt avseende kommunikation. För att trivas i rollen bör du tycka om att ta egna initiativ, ha ett starkt utvecklingsfokus och helhetstänkande. En förutsättning för ett gott resultat är att förankra arbetet hela vägen ut i verksamheten. För att lyckas är det viktigt att du är lyhörd och inkluderande och att du tycker om att skapa kontakter och bygga relationer. För att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Michael Evestedt tel 0730820592

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Matilda Kinghed tel 073-842 26 32

 

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson,  073-084 13 01

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10

Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92

Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

Övrig information

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-12-31 med möjlighet till förlängning.
 • Arbetsort: Solna
 • Arbetstid: Flextid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse (el annat).
 • Funktion: Samordnare, HR avdelningen, HR Kompetens, Utveckling och samordning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 28/1 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A009.206/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A009.206/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post