IT-tekniker, Göteborg

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en strukturerad, engagerad och nyfiken It-tekniker till vår avdelning för en tidsbegränsad anställning.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Västra Götalands län

Utlyst

12 januari 2022

Ansök senast

26 januari 2022

Referensnummer

A736.120/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar IT- och informationssäkerhet samt signalskydd.

Arbetsbeskrivning

Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.

Vi växer så det knakar och är nu inne i en spännande expansiv fas. Vi behöver förstärka vårt positiva och engagerade agila team med fler tekniker som vill jobba med andra linjens support och arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Vi söker dig som är i början av din karriär och som vill utvecklas tillsammans med oss.

Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom hela region väst och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår även i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver att du som söker har:

 • IT-inriktad gymnasial utbildning där examen får högst vara två år gammal när du ansöker
 • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
 • B-körkort och vana att köra bil
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska  

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete som IT-tekniker/supportekniker i närtid eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Cisco CCNA certifikat
 • Kunskap om Audio/Video-system
 • Kunskap om serverkonfiguration, AD hantering mm
 • Kunskap om ärendehanteringssystem
   

Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du räds inte 3staviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vid frågor om uppdraget, välkommen att kontakta:
Gruppchef Alf Olsson tlf. 010-5656959 / alf.olsson2@polisen.se 

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO, 0730841301; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Allmän visstidsanställning, 12 månader
Arbetsort:Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker, Leverans och samordning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 26e januari 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A736.120/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A736.120/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post