Administratör till Trafiksektionen i Vänersborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

22 november 2021

Ansök senast

27 november 2021

Referensnummer

C68469/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en administratör som vill vara med och arbeta i trafikpolisen verksamhet i Vänersborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Trafiksektionen i region Väst har idag drygt 100 medarbetare. Verksamheten bedrivs i Halmstad, Kungsbacka, Göteborg, Vänersborg, Mariestad och Skara. Trafiksektionens uppdrag är att öka trafiksäkerheten på framförallt det statliga vägnätet samt inom den yrkesmässiga trafiken.

Arbetsbeskrivning

I rollen som administratör är du behjälplig med sektionens arbete inom stöd och service. Du hjälper till att registrera handlingar, svara på skrivelser, lämna ut handlingar, sköta in och utgående post samt vara ett stöd till ledningsgruppen.
Du kommer att arbeta med erfarna kollegor som finns i alla våra bemanningsorter och vara delaktig i ett team med arbetskamrater nära samt på distans. Det medför även att du har en god möjlighet att själv och tillsammans med övriga medarbetare bidra till utvecklingen. Du ska själv kunna se, och ge förslag på förbättringsåtgärder samt utvecklingsområden.

Om du inte redan har utbildning i polisiära system kommer du att utbildas/ handledas inom myndigheten. Detta kan ske på annan ort än placeringsorten Vänersborg.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Gymnasieutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Administrativ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • God datorvana
  • Minst ett års erfarenhet av serviceinriktat arbete som arbetsgivaren bedömer relevant
  • B-körkort
  • God förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift
  • God förmåga att uttrycka dig på engelska i tal

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Erfarenhet av Polisens interna system tex PÄR, Durtvå, Orbit eller UBW
  • Erfarenhet av IT-baserad dokument och ärendehanteringssystem

Personliga egenskaper

För rollen som administratör söker vi dig som är engagerad och driven med en vilja att vara med och bidra till att utveckla verksamheten. Som administratör kommer du att hantera flera parallella uppgifter, både kortare och mer långsiktiga, vilket ställer krav på din förmåga att skapa struktur och prioritera. Du är mycket noggrann, flexibel och tar egna initiativ för att lösa aktuella uppgifter.

Arbetsuppgifterna innebär kontakt med andra medarbetare inom sektionen, därav är det av stor vikt att du är kontaktskapande och prestigelös med mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Arbetsuppgifterna kräver också att du kan kommunicera med allmänheten i frågor där de känner sig orättvist behandlade.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Jan Bertilsson Gruppchef stöd/service 010-565 49 74 jan.bertilsson@polisen.se Andrea Uddman HR-konsult 073-076 37 31 andrea.uddman@polisen.se

Fackliga företrädare

SEKO polisen, ST inom polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Vänersborg

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg