Analytiker till operativt stöd polisområde Stockholm Nord

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 januari 2021

Ansök senast

25 januari 2021

Referensnummer

C46231/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten i region Stockholm har ca 7 000 anställda. Regionen består av fyra polisområden indelat i Nord, City, Syd och Gotland. Vi har även regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Stockholm Nord består av sju lokalpolisområden, fem utredningssektioner och ett polisområdeskansli. Här arbetar ca 1 500 polisanställda. Sektionen för Operativt stöd har som uppdrag att förse utredningsverksamheten på polisområde- och lokalpolisområdesnivå med olika stöd- och specialistuppgifter inom ramen för förundersökning. Inom sektionen hanteras bland annat transkribering av utredningsmaterial, operativa analyser, utredningsstöd i jourmiljö, finansiella utredningar, multimediahantering och hantering av beslagtaget gods.

Arbetsbeskrivning

Som analytiker i förundersökningar kommer du att bearbeta och analysera stora informationsmängder i syfte att hitta spår/mönster. Dessa mönster kommer skapa en överblick över aktuellt ärende som i sin tur ger underlag för inriktningar och beslut i främst utredning av grova brott. Du kommer ha ett nära samarbete med utredare och spanings- eller förundersökningsledare. Tidvis kommer du att ingå i utredningsteam och där aktivt delta i utredningsarbetet.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
 • Utifrån stora mängder information kartlägga händelseförlopp för att hitta en eller flera gärningsmän
 • Genomföra rörelse- kommunikationsanalyser (mobil- och datatrafik)
 • Jämföra fallanalyser
 • Skriva rapporter och presentera analyser för utredare och åklagare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av att inhämta, analysera och bereda stora datamängder från varierande informationskällor
 • Erfarenhet av att muntligt och skriftligt presentera komplex information på ett lättförståeligt sätt
 • Relevant akademisk utbildning inom arbetsområdet alternativt polisexamen eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av databashantering
 • Erfarenhet av analysverktyg t.ex. Analysts Notebook
 • Erfarenhet av kartverktyg t.ex. GeoTime eller ArcGIS

Personliga egenskaper
Som person har du hög analytisk förmåga som medför att du fångar upp detaljer och ser samband. Du har ett öppet förhållningssätt och trivs med samarbete samtidigt som du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt. Du är strukturerad, flexibel och kan hantera tempoväxlingar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Fredrik Nelson Gruppchef fredrik.nelson@polisen.se Andrea Uddman HR-konsult PO Sthlm Nord 073-076 37 31 andrea.uddman@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO- S, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Solna

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg