Anmälningsmottagare för sommarvikariat till Lokalpolisområde Linköping och Norrköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

07 januari 2021

Ansök senast

28 januari 2021

Referensnummer

C45999/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu anmälningsmottagare för sommarvikariat till vårt team som är serviceinriktade, noggranna och ansvarstagande. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av drygt 33 000 medarbetare och är organiserad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping. Polisområde Östergötland är i sin tur indelat i flera lokalpolisområden. Ett av Polismyndighetens viktiga mål är att besökare vid våra receptioner ska få god service. Vi söker därför anmälningsmottagare för sommarvikariat till våra receptioner i Linköping och Norrköping.

Vi söker dig, som håller på att utbilda dig till polis, och redan under sommaren vill påbörja ditt arbete inom myndigheten.

Arbetsbeskrivning

Som anmälningsmottagare blir du placerad inom gruppen för stöd och service. Att arbeta vid stöd och service inom polisområde Östergötland innebär att ge stöd och service åt allmänheten samt hjälpa besökare tillrätta inom myndigheten. I rollen som anmälningsmottagare tar du emot brottsanmälningar från allmän¬heten genom personliga besök, samt via mejl och inkommande post. Även enklare målsägandeförhör kan förekomma. Här möter du alla sorters människor med olika behov av hjälp där stora krav ställs på bemötandet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter att kommer vara:
  • Mottagning av brottsanmälningar, parkeringsskador, förlorat gods etc.
  • Tipshantering till Polisen

Även andra arbetsuppgifter inom enheten kan förekomma från tid till annan om behov uppstår. Att anmälningsupptagningen fungerar professionellt har stor betydelse för varje ärendes fortsättning i rättsprocessen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Polisutbildning till och med termin 3 eller längre
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • God datorvana
  • B-körkort

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Utbildning RES
  • Kunskaper i RAR och Durtvå

Som person söker vi dig som har hög social kompetens och ett genuint intresse av att arbeta med människor. Då anställningen innebär att handlägga ärenden ser vi att du är noggrann och ansvarstagande. Du har förmåga att periodvis arbeta i ett högt tempo med fortsatt hög servicenivå och bibehållen kvalitet. Som polisens ansikte utåt är du representativ och förtroendeingivande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Jennie Karpéus Gruppchef Motala 010-56 66 810 Alma Eklund HR-konsult alma.eklund@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Linköping eller Norrköping

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg