Gränsbefäl till gränspolissektionen Region Öst

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

01 juni 2021

Ansök senast

14 juni 2021

Referensnummer

C56475/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Gränspolissektionen vid regionala operativa enheten består för närvarande av cirka 80 medarbetare i sju arbetsgrupper med placeringar i regionens samtliga tre län. Arbetet bedrivs inom tre verksamhetsområden: gränskontroll, verkställigheter och inre utlänningskontroll.

Vi söker nu två gränsbefäl till sektionens rörliga kontrollgrupp (RÖK-grupp), med placering i Jönköping.

Arbetsbeskrivning

Den rörliga kontrollgruppen är operativt ansvarig för det gränskontrollarbete som äger rum vid Norrköpings-, Linköpings- och Jönköpings flygplatser samt resursförstärker gränskontrollen på Skavsta flygplats vid behov. I arbetet vid gränskontrollplatserna är din uppgift att arbetsleda de civilanställda gränskontrollanterna i det dagliga arbetet. Därtill har gruppen till uppgift att eftersöka personer med avvisnings- eller utvisningsbeslut enligt utlänningslagstiftningen. RÖK-gruppens uppdrag innefattar också att genomföra inre utlänningskontroller samt arbetsplatskontroller/inspektioner i hela regionen samt i övrigt eftersökande av personer som vistas illegalt i Sverige. Tjänstgöring kan komma att bli aktuell inom regionens samtliga polisområden (Södermanland, Östergötland och Jönköping) varför flexibilitet är ett krav.

Då det är en yttre tjänst finns ett ovillkorligt krav på deltagande vid utbildningar såsom t.ex. polisiär konflikthantering, POLKON.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • svensk polisexamen
  • godkänd utryckningsförarutbildning/polistaktiskbilkörning
  • god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

  • MERITERANDE
    Det är meriterande om du har:
  • erfarenhet av polisarbete i yttre tjänst
  • grundutbildning i utlänningsrätt
  • spaningsutbildning och/eller vana av att som polis uppträda och ingripa civilt
  • ytterligare språkkunskaper som är relevanta för gränspolissektionens uppdrag.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som kan arbeta såväl enskilt som i grupp, är säkerhetsmedveten, serviceinriktad, flexibel och målinriktad. Du kan prioritera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Du kan leda insatser och hantera uppdrag där samarbete med externa myndigheter krävs. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Då gruppen är placerad på olika orter inom regionen och gruppchefen utgår från annan ort kräver funktionen att du kan ta egna initiativ och är självständig och tar ansvar för ditt och dina kollegors arbete. För att trivas i rollen ser vi att du behöver värdesätta att få ta självständigt ansvar och att det ger dig inspiration och engagemang.

Uppdraget kan stundtals innebära en psykiskt krävande arbetssituation, t ex vid hämtningar av barnfamiljer inför verkställighet. Det är därför viktigt att du som söker känner att du har förutsättningar att klara av dylika situationer.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Linda Rotestam, Gruppchef för gränskontrollgrupp 1, 070-346 72 10. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Anna Sevenheim, 073-089 90 28.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Lisbeth Jonsson 070-850 77 44. ST inom Polisen, Rebecca Wennström 0730-97 57 09. Saco-S, SEKO Polisen nås via polisens växel, 11414

Övrig information

Placeringsort: Jönköping
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 14/6 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg