Arrestantvakter för sommarvikariat till Jönköping, Eksjö och Värnamo

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

07 januari 2021

Ansök senast

28 januari 2021

Referensnummer

C46063/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Arrestantvakter för sommarvikariat till vårt team inom PO Jönköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av drygt 30 000 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping. Polisområde Jönköping är i sin tur indelat i tre lokalpolisområden; Höglandet, Jönköping och Värnamo, samt en utredningssektion och ett kansli.

I sommar söker vi personal till arrestverksamheten med placering i Jönköping, Eksjö och Värnamo. Vänligen ange tydligt i din ansökan vilken eller vilka orter du är intresserad av att arbeta på.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden pga. berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen.

Arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Samt att även bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter. Som arrestantvakt kan du även komma att under vissa tider fylla funktionen som anmälningsupptagare.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
  • Har godkänd gymnasieexamen eller motsvarande.
  • Har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • Har goda kunskaper i engelska i tal och förståelse.
  • Har B-körkort.

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
  • Är polisstuderande
  • Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska.
  • Har erfarenhet av att ha jobbat i Polisens olika datasystem
  • Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom
Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt
arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin.

Personliga egenskaper:

I rollen som arrestantvakt behöver du besitta en hög servicekänsla och ha förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och kollegor. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Du ska vara flexibel, ha en human människosyn samt en hög känsla för rättssäkerhet. Det är även av stor vikt att du kan sätta gränser, följa beslut och kommunicera på ett tydligt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Magnus Nordström Gruppchef 010-566 77 99 magnus-l.nordstrom@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås genom Polisens växel 11414.

Övrig information

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer C46063/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Jönköping, Eksjö och Värnamo

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult, helen-e.abrahamsson@polisen.se

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg