Arrestantvakter för sommarvikariat till Linköping, Norrköping och Motala

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

07 januari 2021

Ansök senast

28 januari 2021

Referensnummer

C46004/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu arrestantvakter för sommarvikariat som är ansvarsfulla, empatiska och med personlig mognad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av drygt 33 000 medarbetare och är organiserad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.

Polisområde Östergötland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal för sommarvikariat till arrestverksamheten med placering i Norrköping, Linköping och Motala.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Det ingår även att bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Som arrestantvakt kan du även under vissa tider komma att fylla funktionen som anmälningsupptagare. Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet bedrivs dygnet runt alla dagar i veckan. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande
  • God engelska i tal

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
  • Är polisstuderande
  • Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin

Som icke polisstuderande eller med, av arbetsgivaren bedömd, likvärdig kunskap måste du kunna genomgå den obligatoriska utbildningen v.20-22.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du bör även kunna sätta gränser och följa fattade beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Linus Malm Gruppchef Linköping 010-56 659 44 linus.malm@polisen.se Alma Eklund HR-konsult alma.eklund@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Linköping, Norrköping eller Motala

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg