Just nu har Polismyndigheten problem med utskrifter vilket gör att försändelser kan bli fördröjda.

Arrestantvakter för timanställning till Lokalpolisområde Linköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

10 juni 2021

Ansök senast

17 juni 2021

Referensnummer

C57762/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Östergötland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal för timanställning till arrestverksamheten med placering i Linköping.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation, tillsyn samt bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Det ingår även att bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet bedrivs dygnet runt alla dagar i veckan. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska, främst i tal och förståelse
  • B-körkort
  • God datorvana

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
  • Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin
  • Har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
  • Är polisstuderande
  • Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande samtidigt som du kan sätta gränser och följa fattade beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Susanna Furland Gruppchef 010-56 65 244 Alma Eklund HR-konsult alma.eklund@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Linköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17/6 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg