Arrestantvakter till Södermanland under sommarmånaderna

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

07 januari 2021

Ansök senast

28 januari 2021

Referensnummer

C45714/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu semestervikarier till arrestantverksamheten med placering i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten består av drygt 32 000 medarbetare och är indelad i sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Polisregion Öst omfattar Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Polisområde Södermanland är i sin tur indelat i tre lokalpolisområden; Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping samt en utredningssektion och ett kansli.

Vi söker nu personal till arrestverksamheten med placering i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Semestervikariaten är under perioden juni-augusti.

Arbetsbeskrivning

Arbetet bedrivs i samarbete med polisområdets övriga verksamhet. Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden pga. berusning. Arrestantvakten är personen som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Uppdraget innefattar bland annat:

 • Administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn
 • Bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning
 • Bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter
 • Vid behov bemanna anmälningsmottagningen

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • God engelska i tal
 • God datorvana
 • B-körkort

 • Det är meriterande om du:

 • Är polisstuderande
 • Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska
 • Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete inom social omsorg, sjukvård eller psykiatrin eller annat som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.

Personliga egenskaper:

I rollen som arrestantvakt behöver du ha en hög servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater. Du har god moral samt förmåga att sätta gränser och vara tydlig. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Utöver det ska du ha en human människosyn samt en hög känsla för rättssäkerhet. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Viktoria Axelsson HR-konsult elin-viktoria.axelsson@polisen.se Jesper Pettersson Gruppchef LPO Nyköping 010-566 95 78 Tina Askerlund Gruppchef LPO Eskilstuna 010-566 86 86 Dennis Ejdvinsson Gruppchef LPO Katrineholm 010-566 91 81

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult, elin-viktoria.axelsson@polisen.se

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg