Återanställning av poliser till Polisområde Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

09 september 2021

Ansök senast

24 september 2021

Referensnummer

C62533/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Bergslagen består av tre Polisområden vilka utgörs av Örebro, Värmlands och Dalarnas län, regionala enheter och ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisregionen har ett mångfacetterat uppdrag från fjällmiljö till utsatta områden i storstäder, gräns mot tredje land och del av Mälardalen. I region Bergslagen arbetar idag ca 2000 medarbetare.

Polisområde Örebro utgörs av Örebro län och består av fyra lokalpolisområden Örebro, Lindesberg, Karlskoga och Hallsberg samt en utredningssektion och ett områdeskansli.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av en återanställning som polis och vill bidra med din kunskap och kompetens inom något av följande områden:

 • Förundersökningsledare
 • Som förundersökningsledare har du en arbetsledande funktion, där du leder och fördelar arbetet. Teamet arbetar med brottsutredningar och i rollen bidrar du med att skapa struktur i ärenden genom riktlinjer för prioritet, resurser, tidplan och angreppssätt. Du fungerar som juridiskt stöd och säkerställer hög kvalité på utredningarna samt tar beslut i de olika utredningsskedena.

 • Utredare Mängdbrott
 • Som utredare mängdbrott är din främsta uppgift att utreda vanligt förekommande brott så som tillgrepps-, skadegörelse-, vålds-, trafik- och narkotikabrott (mängdbrott). Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud, målsägande, misstänkta personer och vittnen.

 • Utredare barn
 • Som barnutredare kommer du att handlägga ärenden där barn är målsägande och brottet skett inom nära relation, men i vissa fall även utan relation till misstänkt. Du kommer handlägga dessa ärenden genom att delta vid förhör av barnet och genomföra övriga för ärendet adekvata utredningsåtgärder.

 • Utredare bedrägeri
 • För att arbeta som utredare på bedrägeri behöver du ha ett genuint intresse för arbetet med alla former av ekonomisk brottslighet som exempelvis bedrägerier, förskingringar, trolöshet mot huvudman, penningtvätt mm. En stor del av arbetet går ut på att knyta externa kontakter som till exempel låneinstitut. IT-intresse är meriterande då många av våra ärenden är IT-relaterade. Vi ser gärna att du är en van utredare och väl bekant med dator och system.

 • Utredare grova brott
Gruppen för Grova brott är en del av Utredningssektionen och hanterar utredningar rörande de grövre brotten i brottsbalken. Du som erbjuds en anställning kommer även att ingå i polisområdets KIC-koncept (kriminalinsatschefskoncept) som utredare. Detta innebär att du regelbundet kommer att ha beredskap.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Arbetat som polis i Sverige med erfarenhet av brottsförebyggande/ingripande verksamhet och/eller utredningsverksamhet inom polismyndigheten under minst ett år (aspiranttjänstgöring ej inräknad)
 • Har förvärvat dig erfarenheter från verksamheter utanför polismyndigheten som arbetsgivaren anser är relevant för respektive tjänst
 • God kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet (det bör inte ha gått alltför lång tid sedan anställningen avslutades)
 • Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska
 • Erfarenhet av dator som arbetsredskap i ditt dagliga arbete
 • Giltigt B-körkort

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • minst ett års erfarenhet av den funktionen du söker
 • relevant utbildning för den funktionen du söker
 • språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna ställer krav på god kommunikativ förmåga och att du kan agera med lugn och gott omdöme även under pressade situationer. Du är målfokuserad och resultatinriktad, har god initiativförmåga, och förstår vikten av en helhetssyn på verksamheten. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt. Vi vill också att du har en positiv inställning och är lojal med polisens uppdrag. Du har en god kontaktskapande förmåga och kan professionellt bemöta medborgare i olika situationer och sammanhang.

Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Eftersom arbetet innebär mycket kontakter såväl inom som utanför myndigheten ställs krav på egenskaper som servicekänsla, självständighet och samarbetsförmåga. Arbetet kan vara fysiskt krävande, arbetsuppgifterna förutsätter därför att du upprätthåller en god fysik.

Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas betydelse.

Kontaktpersoner

Linda Axner HR-konsult 010-567 52 66 linda.axner@polisen.se Maria Frisk HR-konsult 010-567 52 17 maria.frisk@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, ST, SEKO Polisen nås via Polisens Växel 114 14 Per Andréasson Ordförande Polisforbundet.bergslagen@polisen.se

Övrig information

Placeringsort: Ort beroende på sökt funktion

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg