Biträdande förhandlingschef med placering Stockholm

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

01 juli 2021

Ansök senast

23 augusti 2021

Referensnummer

C59136/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker nu en biträdande förhandlingschef. Du är självgående, relationsskapande samt har en god problemlösande förmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar följande områden arbetsgivarpolitik/avtal, chefs- och medarbetarskap, kompetens inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet, arbetsmiljö och kultur. Vidare ansvarar avdelningen för värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna, myndighetens personalansvarsnämnd.

Sektionen arbetsgivarutveckling ska bidra till att chefen för HR-avdelningen uppfyller sitt processansvar och sitt verksamhetsansvar enligt Polismyndighetens arbetsordning.

Gruppen för avtal arbetar med strategiska arbetsvillkorsfrågor på nationell nivå. Frågor rörande lönebildning och verksamhetsanpassad arbetstid är i fokus. Vi omvärldsanalyserar, utvecklar och tecknar nya kollektivavtal, förvaltar och uppföljer upp. Vi bidrar till Polismyndighetens målsättning att vara en attraktiv arbetsplats genom att skapa förutsättningar för goda arbetsvillkor, samtidigt som vårt uppdrag också är att stödja en effektiv verksamhet.

Arbetsbeskrivning

I denna roll biträder du förhandlingschefen i ansvaret att utveckla, samordna och följa upp Polismyndighetens arbetsgivarpolitik inom främst lönebildnings- och kollektivavtalsområdet. Du har tydligt arbetsgivarfokus och ger stöd och rådgivning inom området, genomför förhandlingar, leder utbildningar samt driver utvecklingsfrågor.

Arbetsuppgifter innebär, men är inte begränsade till:
 • Ansvara för projekt och utveckling av avtal samt villkor för myndighetens medarbetare
 • Säkerställa en samlad inriktning vad gäller tolkning, tillämpning av lagar och avtal, regler inom arbetsrättens område, tvister och kollektivavtalsförhandlingar.
 • Ansvara för stora förhandlingsprocesser såsom lönebildning, arbetstidsregler, pension
 • Delaktig i utformning och upprättande av bland annat kollektivavtal, underlag till nationella strategiska ledningsgruppen, regeringskansliet samt beslutspromemorior
 • Coacha och stötta chefer samt HR i dessa frågor, du ingår i nätverket för arbetsgivarpolitik

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Relevant akademisk utbildning inom juridik
 • Flerårig aktuell erfarenhet av arbete med kollektivavtal och förhandlingar på strategisk nivå, företrädesvis från en större organisation
 • Flerårig aktuell erfarenhet att ge chefsstöd och arbetat konsultativt
 • Mycket goda arbetsrättsliga kunskaper
 • Mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Erfarenhet från det statliga avtalsområdet
 • Erfarenhet av att hålla i och genomföra utbildningar
 • Vidareutbildning inom arbetsrätt

För att lyckas och trivas i rollen har du förmåga att ta stort eget ansvar, tar egna initiativ och arbetar lösningsorienterat. Du utmärker dig genom emotionell stabilitet, du är lugn i stressade och pressade situationer samt behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du är vidare förtroendeingivande genom att du skapar kontakter och underhåller relationer i yrkesmässiga sammanhang. Rollen ställer krav på mycket god kommunikativ förmåga, varför du är tydlig och säkerställer att budskap nått fram, påminner och följer upp. Vidare har du en god förmåga att arbeta med komplexa frågor och kan växla mellan helhetsperspektiv och detaljnivå.

Du agerar i enlighet med polisens medarbetarpolicy där du företräder Polismyndigheten och stärker förtroendet hos allmänheten. Du har förmåga att kombinera effektivitet, engagemang och tillgänglighet i arbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Linnéa Nilsson HR-Konsult linnea-e.nilsson@polisen.se Mathias Berg Förhandlingschef mathias.berg@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Fredrik Bergh, 010-563 91 37 Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10 Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92 Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning om sex månader
Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Roll: Biträdande förhandlingschef

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast måndag 23 augusti 2021. I och med sommarperiod så kan återkoppling på din ansökan dröja något. Oavsett om du går vidare eller ej kommer du få återkoppling på din ansökan efter sista ansökningsdag.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg