Dataskyddsjurist till rättsenhet Väst i Göteborg

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Västra Götalands län

Utlyst

14 september 2021

Ansök senast

28 september 2021

Referensnummer

C62985/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en jurist för tillsvidareanställning till rättstillämpning vid rättsenhet Väst. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en jurist till rättstillämpningsgruppen vid rättsenhet Väst. Tjänsten kommer att vara inriktad på rättsligt stöd i personuppgiftsfrågor. Förutom att ge stöd till den regionala operativa verksamheten kommer även stöd ges till de nationella avdelningarna, i samarbete med enheten för rättslig styrning och stöd.
Som jurist med denna inriktning kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att:
 • lämna stöd och rådgivning rörande dataskyddslagstiftning till den polisiära verksamheten som bedrivs vid polisregionerna
 • bistå vid tillsyn av verksamhetens tillämpning av dataskyddsförordningen
 • granska anmälningar till Polismyndighetens förteckning över personuppgiftsbehandlingar och genomföra rättsutredningar och konsekvensanalyser för nya eller förändrade personuppgiftsbehandlingar och IT-system
 • vara aktiv vid arbetet med Polismyndighetens kameraförmåga (i vilken mån Polismyndigheten får bedriva allmän kamerabevakning)
 • lämna stöd vid upprättande av styrdokument, personuppgiftsbiträdesavtal och överenskommelser om direktåtkomst
Du kommer att ha ett nära samarbete med den centrala juristfunktionen på enheten för rättslig styrning och stöd. Rättsfrågorna som du kan komma att hantera kommer utöver dataskydd huvudsakligen att beröra kamerabevakning, förvaltningsrätt, unionsrätt, straff- och processrätt samt offentlighet och sekretess.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • juris kandidatexamen eller juristexamen
 • minst 3 års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete t.ex. från domstol, myndighet eller motsvarande
 • en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • erfarenhet av juridiskt arbete med personuppgiftsfrågor

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • genomfört notarietjänstgöring
 • erfarenhet av arbete inom en brottsbekämpande myndighet, eller
 • erfarenhet av att arbeta med personuppgiftsfrågor inom Polismyndigheten, andra brottsbekämpande myndigheter eller hos tillsynsmyndigheter.

Att arbeta som jurist vid Polismyndigheten förutsätter att du har en mycket god analytisk förmåga och på att du är noggrann och strukturerad. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du trivs med att arbeta både i grupp och självständigt och att du kan arbeta i ett högt tempo. Utöver det förutsätter rollen att du är prestigelös och lösningsinriktad.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Isabelle Nyberg HR-konsult isabelle.nyberg@polisen.se Anton Konradsson Gruppchef 010-5654384 anton.konradsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, Saco-S, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 september 2021.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg