Förundersökningsledare i jourmiljö till Polisområde Södra Skåne, Ystad

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

30 augusti 2021

Ansök senast

24 september 2021

Referensnummer

C61177/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu jourhavande Förundersökningsledare som är självgående, sociala och initiativtagande till vårt team på Utredningsjoursektionen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län och är uppdelat i fem polisområden, tre regionala enheter samt ett regionkansli. Polisområde Södra Skåne är en del av Polisregion Syd och är indelad i fem lokalpolisområden; Lund, Eslöv, Kävlinge, Trelleborg och Ystad, en utredningssektion, en utredningsjour samt ett kansli.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare förmedlar du övergripande direktiv och intentioner samt verkar för utveckling av sektionens verksamhet och medarbetare, där resultat och mål är i fokus. Med ett kreativt och offensivt förhållningssätt har du det övergripande ansvaret för att det dagliga arbetet bedrivs i enlighet med polisens nationella utredningskoncept (PNU).
Det innebär att du fortlöpande analyserar och utvecklar verksamheten, metodutvecklar och följer upp resultat och utredningsarbete. Du samverkar med åklagare och andra utredande enheter.

I tjänsten som jourhavande förundersökningsledare i polisområde Södra Skåne ingår att kunna verka tillika som stationsbefäl varför vi vänder oss till dig som har polisutbildning.
Du kommer att ha arrestansvar och behöva fatta beslut enligt häkteslagen samt fullgöra uppgifter som stationsbefäl. I arbetsuppgifterna ingår också handläggning och i vissa fall att besluta i handräckningar från andra myndigheter och samverkar med RLC och RVB.

Utöver ovan förväntas du även kunna verka i rollen som utredare och utföra andra vid utredningsjouren förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen enligt polisförordningen (2014:1104)
 • God utredningsvana
 • Polisens korta förundersökningsledarutbildning
 • Erfarenhet av arbetsleda
 • Giltigt B-körkort

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Genomgått den nationella förundersökningsledarutbildningen (NFU)
 • Erfarenhet av att leda utredningsarbete
 • Utbildning avseende operativt polisarbete såsom befäl eller arbetsledare på annat sätt
 • Erfarenhet av att verka som förundersökningsledare i jourmiljö
 • God kunskap i Polisens IT-system

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på ett engagerat och positivt förhållningssätt sam förståelse för polisens värdegrund. Vi söker dig som är kunnig och flexibel och har ett självständigt och initiativtagande arbetssätt. Du har även förmåga att se möjligheterna med de ärenden du hanterar och tar ansvar för dina beslut och kvaliteten i dina ärenden, även vid hög arbetsbelastning. Du kan utifrån rådande situation bedöma och prioritera ärenden och har även mycket god förmåga att samverka och samarbeta med såväl interna som externa aktörer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Johan Arnesson Gruppchef Ystad 0730-576948 Mattias Rasmussen gruppchef 076-119 48 92 Ulla Berggren HR-konsult 010-561 55 35 ulla.berggren@polisen.se

Fackliga företrädare

Monica Veberg SEKO POlisen 070 - 549 11 35 Carina Ivarsson Saco-S 073-348 37 10 saco-s.regionsyd@polisen.se Polisförbundet och ST nås via Polisens växel 11414 eller 077-114 14 00

Övrig information

Arbetsort: Ystad
Anställning: Polisinspektör
Funktion: Förundersökningsledare

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Vill du komplettera din ansökan eller om du har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information, som du själv bedömer som skyddsvärd, rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg