Förundersökningsledare till LPO Uppsala/Knivsta, Ungdom och Mängdbrott och PO Uppsala, Bedrägeri

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

30 mars 2021

Ansök senast

19 april 2021

Referensnummer

C51762/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Vi söker nu förundersökningsledare till Ungdom, Mängdbrott och Bedrägeri i Uppsala, Region Mitt. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten, region Mitt består av Gävleborgs, Västmanlands och Uppsala län och har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden,
regionala enheter såsom operativa enheten och utredningsenheten, samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

LPO Uppsala/Knivsta

Lokalpolisområdet består av kommunerna Uppsala och Knivsta. Uppsala är Sveriges fjärde största stad och med en geografisk och logistisk närhet till Stockholm. Detta i kombination med ett rikt student- och idrottsliv gör Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta till en dynamisk och spännande arbetsplats. Vid lokalpolisområdet utredningsgrupper för både mängdbrottsärenden och för ungdomsärenden.

PO Uppsala

Polisområde Uppsala består av Områdeskansli, Utredningssektion och de tre lokalpolisområdena Uppsala/Knivsta, Enköping/Håbo och Norduppland. Utredningssektionen består av flera utredningsgrupper. Där ingår två grupper som utreder Bedrägeribrott.

Arbetsbeskrivning

Verka som förundersökningsledare av polisledda ärenden.

Vilka typer av ärenden som handläggs påverkas av vilken sektion som man placeras vid (se ovan).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Minst två års arbetslivserfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel.
  • Har godkänd polisexamen i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) eller har Juridisk utbildning omfattande kurserna brottsutredning- civil och juridik- bas och/eller påbörjat utbildningen Metodik vid Förundersökningsledning och/eller arbetslivserfarenhet av att arbeta som förundersökningsledare.
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska.

  • Meriterande

  • Arbetslivserfarenhet av förundersökningsledning.
  • Utbildning inom förundersökningsledning.
  • Erfarenhet av arbetsledning.
  • Kunskap i polisens datasystem DUR2 och RAR.
  • Kunskap om Polisens nationella utredningskoncept PNU och polisens underrättelsemodell PUM.

Personliga egenskaper:

I rollen som förundersökningsledare ser vi det som en självklarhet att du har god erfarenhet av att samverka med andra på ett framgångsrikt sätt för att nå gemensamma mål. Du har god servicekänsla och ger alltid ett gott bemötande. Du är lösningsorienterad och har god förmåga att hantera flera ärenden parallellt genom att på ett bra sätt prioritera arbetet och vara flexibel. Du är självgående i ditt arbete och trygg i dig själv. Vidare är det en förutsättning i denna roll att du är bra på hantera stress och vara uthållig.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Hampus Haettman HR-konsult hampus.haettman@polisen.se Cecilia Lindén Gruppchef 072-2183147 Christer Axelsson Gruppchef Mängdbrott 070-6549760 Faruk Ohranovic Gruppchef 010-567 69 10 Magdalena Jonsson Gruppchef 010-567 76 46

Fackliga företrädare

Karin Bölje Svärd Polisförbundet 072-205 07 20 ST, Saco-S och SEKO nås via Polisens växel tfn 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Uppsala
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Veckoplanerad


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19/4 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg