Förundersökningsledare till polisens kontaktcenter i Järva

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

30 mars 2021

Ansök senast

19 april 2021

Referensnummer

C52494/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? PKC har under hösten 2020 etablerat sig i det nya moderna polishuset i Rinkeby, och vi söker nu förundersökningsledare till PKC Järva. I polishuset kommer även LPO Järva att verka med polisiär yttre verksamhet, pass- och receptionsverksamhet samt utredningsverksamhet. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

PKC är allmänhetens första kontakt med Polisen genom det nationella telefonnumret 114 14. PKC region Stockholm är den mest omfattande verksamheten inom Polisregion Stockholms operativa enhet med sina cirka 350 anställda. Det finns fyra operativa sektioner som är geografiskt spridda inom regionen, Gotland, Farsta, Norrtälje och Järva, och de leds av en sektionschef som under sig bl.a. har gruppchefer, förundersökningsledare och operatörer. PKC Järva kommer på sikt bestå av ca 80 medarbetare.

PKC:s huvudsakliga arbetsuppgifter är att upprätta polisanmälningar, utföra förstahandsåtgärder inom brottsutredning genom att exempelvis hålla målsägande- och vittnesförhör per telefon, ta emot tips och genomföra digitala dörrknackningar. Verksamheten bedrivs under årets alla dagar, dygnet runt. PKC region Stockholm är en del av ett nationellt verksamhetsområde som finns i alla sju polisregionerna i Sverige.

På PKC hanteras varje dag enorma flöden med anmälningar, tips m.m. Varje månad tar PKC Stockholm emot ca 30 000 anmälningar, och 70 % av det totala antalet anmälningar nationellt upprättas på PKC. PKC har möjlighet att göra stor skillnad för regionens brottsuppklaring när rätt åtgärder vidtas direkt. PKC är en mycket dynamisk verksamhet där utvecklingen går snabbt.Arbetsbeskrivning

Uppdraget på PKC är att vara den första länken i kedjan till en effektiv och kvalitetssäkrad brottsutredningsprocess. Hos oss öppnas möjligheter för dig att vara med i utvecklingen av en verksamhet i ständig förändring. Du får arbeta i en virtuell miljö med operatörer och förundersökningsledare i team.

Rollen som förundersökningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt, alternativt lägga ned ärenden med kvalitet. I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du operatörerna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Medarbetarna i Järva utgörs till stor del av nyanställd personal, och du som förundersökningsledare förväntas ha mycket god förmåga att vara med och bygga upp en ny välfungerande verksamhet där du är delaktig i att skapa en stark teamkänsla.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
 • Arbetsleda och coacha operatörer.
 • Besluta om utredningsåtgärder och fatta beslut i brottsutredningar.
 • Säkerställa att rätt åtgärder utförs i det initiala utredningsskedet, och att arbetet bedrivs effektivt.
 • Medverka i utbildningsinsatser och utvärderingar av verksamheten.

Du förväntas att på ett naturligt sätt samverka med andra enheter, brottsamordningsfunktioner och RLC. Tjänsten som FU-ledare på PKC ger en god helhetssyn över hela Polisens verksamhet och en bred kompetens i och med att PKC hanterar alla typer av ärenden. Som förundersökningsledare fungerar du som spindeln i nätet och tycker att det är en utmanande och utvecklande arbetsuppgift.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Polisexamen
 • kunskap om brottsutredningsprocessen, bevisvärdering och förundersökningsledning
 • minst två års erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete
 • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

 • Meriterande
  Vi ser det som meriterande att du utöver ovan även har:
 • erfarenhet av att arbeta som förundersökningsledare
 • förundersökningsledarutbildning
 • erfarenhet av arbetsledning
 • kunskap i Polisens interna system

 • Personliga egenskaper
  Du har ett stort intresse av att delta i förändrings- och utvecklingsarbete. Utöver det är du ambitiös, har god samarbetsförmåga och en positiv inställning i förhållande till medarbetare, kollegor, uppdraget och arbetsgivaren.

  Arbetsuppgifterna ställer krav på hög noggrannhet och för att trivas och nå framgång i arbetet behöver du vara trygg i dig själv, lita på din egen förmåga, samt vara ambitiös och driven i ditt arbete. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är flexibel då du kommer att hantera många pågående ärenden samtidigt.

  FU-ledarrollen innebär att du kommer samverka både inom och utom myndigheten och vi ser det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål.

  För att fungera väl i funktionen som förundersökningsledare ser vi att du är/har följande förmågor/egenskaper:

 • god förmåga att strukturera, planera och prioritera utifrån ärendeflödet
 • skicklig på att använda och förmedla din kunskap, lämna direktiv och visa gott omdöme även under viss tidspress
 • lösningsinriktad, flexibel och har god förmåga att hantera flera frågor parallellt
 • god samarbets- och kommunikationsförmåga
 • förmåga att se ett helhetsperspektiv, och förmåga att ta tillvara på medarbetarnas kunskap för att utveckla verksamheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vänligen specificera tydligt i din ansökan hur dina erfarenheter och kompetenser faller in under de kvalifikationer vi eftersöker.

Kontaktpersoner

Hanady Hussein HR-konsult 073-0723954 hanady.hussein@polisen.se Susanne Rosell Rekryterande sektionschef 070-7617430

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 11414 Tom Johnsson Facklig representant för ST 076 - 947 00 30 Mats Johansson Facklig representant för Polisförbundet 0708-951292

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning om sex månader
Arbetsort: Rinkeby, Stockholm
Arbetstid: Treskiftstjänstgöring
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg