Förundersökningsledare till Utredningsgrupp, LPO Norduppland, PO Uppsala, region Mitt

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

29 juni 2021

Ansök senast

22 augusti 2021

Referensnummer

C59025/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu förundersökningsledare till utredningsgrupp i lokalpolisområde Norduppland med placering i Tierp eller Östhammar. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplatsen
Polismyndigheten, region Mitt har ca 2300 anställda. Regionen omfattar geografiskt tre polisområden, Uppsala, Gävleborg och Västmanland. Polisområde Uppsala omfattar tre lokalpolisområden, Uppsala/Knivsta, Enköping/Håbo och Norduppland.

Lokalpolisområde Norduppland omfattar fyra kommuner: Tierp, Östhammar, Älvkarleby och Heby. LPO Norduppland har två polisstationer, i Tierp och Östhammar, och har dessutom poliskontor i Heby och Skutskär.

Arbetsbeskrivning

Förundersökningsledare i företrädesvis mängdbrottsärenden och även ungdomsärenden.
Förundersökningsledaren har hand om alla polisledda förundersökningar och är ofta också arbetsledare i dessa samt i åklagarledda ärenden.

I uppdraget som förundersökningsledare förväntas du att:
 • vara lösningsinriktad, flexibel och ha god förmåga att hantera flera frågor parallellt
 • ha god förmåga att fatta beslut vid tillräckligt underlag
 • vara aktiv, drivande och lösningsfokuserad i arbetsgruppen
 • samverka inom Polisområdet, samt med externa aktörer vid behov
 • vara delaktig i resultatuppföljning för verksamhet/grupp/medarbetare
 • vara en aktiv del i utvecklingsarbete på kort och lång sikt
 • upprätthålla kvalitet och stimulera till kvalitetshöjande åtgärder i gruppen
 • vid några tillfällen per år ingå i veckoslutstjänstgöring med akuta ärenden

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Godkänd polisexamen i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) eller har Juridisk utbildning omfattande kurserna brottsutredning- civil och juridik- bas och/eller arbetslivserfarenhet av att arbeta som förundersökningsledare

 • Minst två års arbetslivserfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel

 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska

 • B-körkort

 • Meriterande
 • Arbetslivserfarenhet av förundersökningsledning
 • Utbildning inom förundersökningsledning
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Kunskap i polisens datasystem DUR2 och RAR
 • Kunskap om Polisens nationella utredningskoncept PNU och polisens underrättelsemodell PUM

Personliga egenskaper:
I rollen som förundersökningsledare ser vi det som en självklarhet att du har god erfarenhet av att samverka med andra på ett framgångsrikt sätt för att nå gemensamma mål. Du har god servicekänsla och ger alltid ett gott bemötande. Du är lösningsorienterad och har god förmåga att hantera flera ärenden parallellt genom att på ett bra sätt prioritera arbetet och vara flexibel. Du är självgående i ditt arbete och trygg i dig själv. Vidare är det en förutsättning i denna roll att du är bra på hantera stress samt gillar att hantera utmaningar

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Lotten Hughes Chef Utredningsgrupp 1, LPO Norduppland (Östhammar) 010-56 775 02 Frida Lundqvist T.f. chef Utredningsgrupp 2, LPO Norduppland (Tierp) 010-56 767 31 Hampus Haettman HR-konsult hampus.haettman@polisen.se Maria Frisk HR-konsult 010-567 52 17 maria.frisk@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Ramsten Polisförbundet, tfn: 070-554 70 16, ST inom Polisen, SACO och Seko nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Tierp eller Östhammar
Funktion: Förundersökningsledare, Region Mitt, PO Uppsala, LPO Norduppland

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 22 augusti 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg